Dobro, dobro, ne nudi samo građanima Lijepe Naše, već i drugima, ali bitna je novost da barem kod odlaska na daleko putovanje i trošenje novca na skupu avionsku kartu, nećete morati odvajati novac još i za vizu!

Stanovnici ukupno pedesetak država koji su se htjeli zaputiti na ovaj udaljeni otok dočekali su dobre vijesti o davanju besplatne vize za posjet Šri Lanki. Razlozi za to veoma su jednostavni i razumni; vlasti naime pokušavaju podići broj dolazaka turista koji su se od destinacije „ohladili“ nakon terorističkog napada u travnju.

Ministar turizma John Amaratunga potvrdio je kako su od 1. kolovoza omogućene besplatne vize (koje su d sad za sve osim gostiju iz Južne Azije stajale 35 dolara), s ciljem povećanja turističkih dolazaka u zemlju. Besplatnu vizu dobit će svi koji zemlju posjećuju turistički, ali i poslovno, te će takav režim na snazi ostati barem narednih šest mjeseci, tako da na put – ne morate hitati.

Na otoku su u sezonu krenuli dobro i zabilježili snažan rast u odnosu na prošlu. No teroristički napadi u travnju, u kojima je život izgubilo 263 ljudi doveli su do smanjenja broja dolazaka. Internacionalni dolasci u svibnju pali su za ogromnih 71 posto, te došli na najlošije rezultate u posljednjih deset godina.

Ipak, situacija se već počela popravljati u lipnju, a hoteli su počeli uskoro davati sve veće i veće popuste. Također, vlasti su smanjile i avionske takse, pa je možda u neko iduće vrijeme, imajući na umu sve ove stvari, pravi trenutak za posjet Šri Lanki.

Ako ste slučajno stranac, a znate hrvatski i čitate ovaj tekst, za svaki slučaj navest ćemo sve zemlje za čije su stanovnike omogućene besplatne vize. Dakle, stanovnici SAD-a, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Rusije, Singapura, Malezije, Južne Koreje, Kambodže, Tajlanda, Kine, Indije, Indonezije i Europske unije sljedećih pola godine sigurno neće plaćati vizu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju