Kako bi se spriječilo iseljavanje koje u ruralnim područjima nezaustavljivo napreduje gradonačelnik grada Vrbovsko, Dražen Mufić prošle je godine najavio projekt koji bi u najistočniji grad Gorskog kotara privukao nove stanare.

Kako bi obitelji ostale u gradu, kao i došle nove osigurat će se od 50 do 100 tisuća kuna za stanare koji će s tim novcem moći obnoviti i urediti kuće. Kuće će se ponuditi mladim obiteljima koje su se spremne preseliti i raditi na području grada Vrbovskog najmanje deset godina, a prednost imaju one koje nemaju riješeno stambeno pitanje u Vrbovskom.

Od pročelnice Marine Tonković doznajemo kako javni poziv izlazi uskoro, a nakon prijava odabrat će se pet obitelji iz Vrbovskog, tri iz ostalih krajeva Hrvatske te dvije koje se bave turističkom djelatnosti.  

Vrbovsko Vrbovsko (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Kako bi se zaštitilo od zlouporabe stanari moraju pristati na deset godina stanovanja u Vrbovskom, što će se između ostalog kontrolirati potvrdama o prebivalištu. Ako obitelji ne ostanu, morat će vratiti uloženi novac.

Najmanje pet razloga zašto se preseliti u Vrbovsko provjerite ovdje.

Lokvarsko jezero Putovanja One putuju, one znaju! Vikend-destinacije u Hrvatskoj po odabiru travel blogerica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju