Kako bi se spriječilo iseljavanje koje u ruralnim područjima nezaustavljivo napreduje gradonačelnik grada Vrbovsko, Dražen Mufić prošle je godine najavio projekt koji bi u najistočniji grad Gorskog kotara privukao nove stanare.

Kako bi obitelji ostale u gradu, kao i došle nove osigurat će se od 50 do 100 tisuća kuna za stanare koji će s tim novcem moći obnoviti i urediti kuće. Kuće će se ponuditi mladim obiteljima koje su se spremne preseliti i raditi na području grada Vrbovskog najmanje deset godina, a prednost imaju one koje nemaju riješeno stambeno pitanje u Vrbovskom.

Od pročelnice Marine Tonković doznajemo kako javni poziv izlazi uskoro, a nakon prijava odabrat će se pet obitelji iz Vrbovskog, tri iz ostalih krajeva Hrvatske te dvije koje se bave turističkom djelatnosti.  

Kako bi se zaštitilo od zlouporabe stanari moraju pristati na deset godina stanovanja u Vrbovskom, što će se između ostalog kontrolirati potvrdama o prebivalištu. Ako obitelji ne ostanu, morat će vratiti uloženi novac.

Najmanje pet razloga zašto se preseliti u Vrbovsko provjerite ovdje.

Lokvarsko jezero Putovanja One putuju, one znaju! Vikend-destinacije u Hrvatskoj po odabiru travel blogerica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju