Europljanima će uskoro postati zabavnije putovati nebom, a zasluge za to ima kompanija Virgin Atlantic koja će na svakom letu putnicima omogućiti wi – fi!

Na ovaj način, Virgin je postao prva kompanija koja ovakvu uslugu nudi u Europi (wi fi na SVAKOM letu), a mogućnost spajanja na Internet nudit će se netom nakon polijetanja, pa sve do par minuta prije slijetanja. Usluga se odnosi i na prekooceanske letove.



Jasno, ova je priča predobra da bi bila istinita, te i ovdje postoji – kvaka. Pristup internetu će se naplaćivati, pa će vas tako pristup Messengeru, Whatsappu, Viberu i drugima koji nude mogućnost razmjenjivanja poruka stajati 24 kune i to bez mogućnosti slanja fotografija i videa. Platite li pak 40 kuna, moći ćete uz navedeno i surfati bespućima interneta, a izaberete li „Wi – fi Max“ surfat ćete cijeli let bez ikakvih ograničenja za 120 kuna.

Ipak, ovo nisu novosti u avioindustriji, jer je već ranije ove godine JetBlue Airways omogućio internet svojim putnicima, i to posve besplatno za razliku od Virgina. Na starom kontinentu, tek rijetko koja kompanija nudi wi – fi u avionima, bilo besplatni, bilo plaćeni. Jedna od takvih je niskobudžetni Norwegian Airlines, no on uslugu spajanja na internet ne nudi na prekooceanskim letovima.



U svakom slučaju, vjerujemo kako će u skoroj budućnosti još kompanija početi nuditi pristup internetu na svojim letovima, a prije svega, nadajmo se, kako će biti besplatan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju