U hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom i regionalnom tržištu CROPAK i REGPAK 2018. Dodjelu nagrada petnaestu godinu zaredom organizirali su tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT te stručni časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba.

Cilj je promocija i isticanje prednosti i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda. Svi dobitnici nagrade CROPAK i REGPAK stječu pravo izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju za nagradu WorldStar koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), čiji je član Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba.

Nagrađivane etikete Nagrađivane etikete (Foto: PR)

Svečanost predstavljanja nominacija i dodjele nagrada i ove je godine bio trenutak koji se željno iščekivao, čemu svjedoči brojni sudionici i uzvanici iz više od 50 tvrtki i institucija iz Hrvatske i inozemstva gdje je pristiglo i ocijenjeno više od 200 ambalažnih rješenja.

Tvrtka Vinolog i njihova linija Éclat osvojila je nagradu Cropak za ambalažu hrvatskog proizvoda/serije u kategoriji vina. Dizajn za vrhunsku Éclat liniju radila je dizajnerica Martina Tomić.

Éclat na francuskom: sjaj, linija je koja odiše profinjenošću i bajkovitošću gdje jasno sugerira potrošaču da se radi o posebnim i vrijednim buteljama, napravljene s velikim strpljenjem i ljubavlju. U Éclat liniji predstavljeni su Éclat Chardonnay, Éclat Plavac mali i Éclat Muškat žuti.

Dizajnerica Martina Tomić Dizajnerica Martina Tomić (Foto: PR)

Dizajnerica Martina Tomić vođena umjetničkom slobodom je jednostavnim i zanimljivim pristupom, koristeći olovku i papir odjenula etikete inspirana čipkom, kulturnom baštinom. Iz viđenog vizuala Vinolog u svoje etikete unosi novu artističku dimenziju kojom ujedinjuje moćnost izgleda same ambalaže prenoseći unikatnu priču samog vina kroz individualan pristup izražavanja.

Na masivnoj a opet elegantnoj butelji sljubljuje se etiketa Éclat Chardonnay-u gdje se proteže crtež postavljen vodoravno simbolizirajući bijelo, „lakše“, pitko al opet snažno vino dok na etiketi Éclat Plavca malog koji je okusom snažniji i „teži“, teče dijagonalno crtež. Na etiketi Éclat Muškat žutog crtež je slobodnije izražen, njegova se prpošnost i šarm savršeno uskladila u karakteristike ovog desertnog vina.

> Utorkom u bar koji toči 107 hrvatskih vina na čaše

Umjetnički pristup, kvalitetna izrada i otmjenost ambalaže privlači potrošača, stavlja ga na razmišljanje i daje mu slobodu otkrivanja same etikete vrhunskog Éclat vina. Éclat vina su vina za uživanje i zasigurno idealan poklon za sve prilike.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju