Drugu godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu 'Good France' koji na isti dan na pet kontinenata u više od 1000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama.

Restoran Zinfandel's hotela Esplanade na prvi dan proljeća ponudit će Zagrepčanima i gostima hotela pravo kulinarsko putovanje kroz Francusku uz vrhunske šampanjce, vina, francuske šansone i autentične delicije s potpisom chefa kuhinje Ane Grgić.

Večera koja objedinjuje najbolje od francuske kuhinje započinje dobrodošlicom uz čašu Moët & Chandon šampanjca, a nastavlja se nježnim mousseom od guščje jetre s briocheom i želeom od naranče, nakon kojeg slijede prženi žablji kraci u pjeni od peršina s pireom od češnjaka.

Večera se nastavlja uz finu roladu od zeca s ragoutom od gljiva, karameliziranu mrkvu i umak od meda. Gosti će se potom počastiti selekcijom vrhunskih francuskih sireva u kombinaciji s orasima i domaćom marmeladom od jabuka, a gurmansko putovanje kroz Francusku zaokružit će slasni mousse od đumbira i limete uz sorbet od malina i bosiljka.

Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova iznosi 520 kn po osobi. Uz svaki slijed ponuđena su i vrhunska francuska vina, šampanjci, liker i konjak po posebnim cijenama.

'Osobita je čast i zadovoljstvo da se restoran Zinfandel's drugu godinu zaredom našao u društvu više od 1000 svjetskih restorana koji na istu večer slave francusku gastronomiju. Obožavam francusku kuhinju, ona je tako profinjena i uvijek nadahnjuje. Vjerujem da će gosti uživati', istaknula je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju