• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Good France: Prvi dan proljeća s okusom Provanse u Zagrebu i na još 4999 mjesta

Prvi dan proljeća i ove će godine u cijelome svijetu obilježiti najveće gurmansko slavlje dosad - globalna inicijativa Good France - u kojoj ovaj put sudjeluje čak 5000 chefova s 5000 jelovnika na pet kontinenata.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 5.03.2019 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Good France večera - 5
Good France večera - 5 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb, MIVA)

Galerija Restoran Zinfandel's dio je globalne Good France večere 1 Good France večera - 1 1 Uz večeru će se piti francuski šampanjac 1 Good France večera - 3 1

U trendu Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane

Već tradicionalno, petu godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu Good France, koji na isti dan na pet kontinenata u više od 5000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama i inovativnim receptima. Riječ je o manifestaciji koja je upisana u popis nematerijalne baštine UNESCO-a 2015. kada je prvi put započela.

U četvrtak, 21. ožujka 2019., na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 5000 večera na francuski način kako bi se još jednom odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji. Restoran Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade jedan je od pionira projekta te će i ove godine za svoje goste pripremiti čarobno gastronomsko putovanje kroz Francusku uz selekciju probranih šampanjaca i vrhunskih vina, uz prigodne šansone i primamljive francuske delicije s potpisom poznate chefice Ane Grgić.

Uz večeru će se piti francuski šampanjac Uz večeru će se piti francuski šampanjac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb, MIVA)

Uživanje u autentičnim delicijama započinje otmjenom dobrodošlicom u lounge baru hotela uz čašu francuskog šampanjca Moët & Chandon Impérial Rosé i male zalogaje poput poširanog jajeta s tartufima, originalne delikatese iz Nice tune 'Nicoise' i slasnih inčuna s domaćom tapenadom od crnih maslina. Večera se nastavlja u raskošnom restoranu Zinfandel's uz 'Soocia' tradicionalni provansalski kruh od slanutka, kozjeg sira, pečenih tikvica i prženog ružmarina, nakon kojeg slijedi primamljivi poširani brancin uz aioli od češnjaka i maslinova ulja te pržene pinjole, dok će za glavno jelo biti poslužena 'Daube' junetina u crvenom vinu s pikantnom kremom od cikle i začinskog bilja, ratatouille i svježi bosiljak. Gosti će se potom počastiti neodoljivom francuskom poslasticom tarte Tatin u kombinaciji s kremom od lavande i cvjetnim medom.

Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova s pićem dobrodošlice iznosi 585 kn po osobi. Uz svaki slijed jela, prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler za goste je odabrao selekciju probranih francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka po posebnoj cijeni.

Chefica Ana Grgić pozvala je sve goste na ovu posebnu večeru riječima: "Francuska kuhinja za mene je uvijek tako profinjena i savršeno izbalansirana, pravo nadahnuće. Veseli me što je ove godine poseban naglasak stavljen na prekrasnu Provansu. Nastojat ću svojim tanjurima i kombinacijama okusa povesti goste na mirisno putovanje romantičnim ljubičastim poljima.“

Peto po redu izdanje bit će posvećeno načinu kuhanja koje sadrži manje masnoće, šećera i soli te brine o dobroj hrani i okolišu koristeći zdrave namirnice. 'Menu prijatelj Planeta' koncept je prema kojem su kuhari diljem svijeta osmislili svoje jelovnike uvažavajući ograničene resurse Planeta, smanjenje otpada te korištenje novih kulinarskih dostignuća.

  • #dogadanja
  • #hotel esplanade
  • #francuska kuhinja
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Hot Frog
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Veličanstveni kanjon Drežanke: Pogledajte fotografije nestvarnih prizora u susjedstvu
Skrivena nagrada
Veličanstveni kanjon Drežanke: Pogledajte fotografije nestvarnih prizora u susjedstvu
Varivo od leće i dimljene vratine recept
Za ručak ili večeru
Najbrži recept za pravo zimsko varivo od leće i dimljene vratine, jako je ukusno
Čokoladni keksi s orasima bez brašna recept
Prefini su
Da biste ispekli ove čokoladne kekse s orasima ne treba vam brašno, ulje ni maslac
Punjena jaja božićna drvca recept
Ukras i zakuska
Ova punjena jaja savršeno su predjelo za blagdane, okus je fantastičan, a napraviti ih možete začas
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Željko Kerum završio u zatvoru
Na splitskim Bilicama
Željko Kerum završio u zatvoru, otkriveno zbog čega
VIDEO Dramatične snimke: Vjetar srušio kip visok 35 metara
olujno nevrijeme
VIDEO Dramatične scene: Vjetar srušio kip visok 35 metara
Napad u školi u Rusiji: Jednog dječaka ubio, drugog držao kao taoca, snimao krvavi pir
UZNEMIRUJUĆE
VIDEO Tinejdžer krenuo u krvavi pohod po školi: Ubio dijete, drugo uzeo za taoca, a sve je snimao
show
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Demi Lovato u raskošnoj haljini pokazala svoju novu liniju
Nevjerojatna transformacija
Drastičan gubitak kilograma potpuno je promijenio ženu koju svi pamte po oblinama
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Scena s beogradskog aerodroma nasmijala Europu! Pogledajte urnebesan znak
Zanimljivo rješenje
Scena s beogradskog aerodroma nasmijala Europu! Pogledajte urnebesan znak
tech
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Bila je domina, no sad je velika tech poduzetnica: Ova žena odlučila je doista stati na kraj osvetničkoj pornografiji
Primoralo ju osobno iskustvo
Procurile eksplicitne fotografije bivše domine, njezin potez nakon toga danas pomaže mnogima
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Bilo bi lijepo
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Istra i Rijeka nastavit će utakmicu uz rijetko viđeno pravilo, moglo bi se dogoditi nešto nezamislivo
ZNA SE I KAD
Istra i Rijeka nastavit će utakmicu uz rijetko viđeno pravilo, moglo bi se dogoditi nešto nezamislivo
tv
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
MasterChef: Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
NEUGODNO
Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
MasterChef: Je li palenta bila dobar odabir za desert? Izgleda da je odgovor potvrdan!
ZANIMLJIVA KOMBINACIJA!
Je li palenta bila dobar odabir za desert? Izgleda da je odgovor potvrdan!
putovanja
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
novac
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rekordni pad investicija i maloprodaje — najveća ekonomija svijeta ulazi u opasnu zonu
znak za uzbunu
Rekordni pad investicija i maloprodaje — najveća ekonomija svijeta ulazi u opasnu zonu
lifestyle
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
sve
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Slika nije dostupna

Neodoljiva zagrebačka večera u pet sljedova 'Na francuski način'

U ponedjeljak, 21. ožujka 2016. u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 1000 večera 'Na francuski način' kako bi se odalo priznanje francuskoj kuhinji.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno

    Savršena večera na francuski način u zagrebačkom restoranu Zinfandel's

  • Slika nije dostupna Aktualno

    Gala večera u Zagrebu koju trebaju doživjeti svi ljubitelji francuske kuhinje

  • Slika nije dostupna Aktualno

    Neodoljiva zagrebačka večera u pet sljedova 'Na francuski način'

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close