• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Good France: Prvi dan proljeća s okusom Provanse u Zagrebu i na još 4999 mjesta

Prvi dan proljeća i ove će godine u cijelome svijetu obilježiti najveće gurmansko slavlje dosad - globalna inicijativa Good France - u kojoj ovaj put sudjeluje čak 5000 chefova s 5000 jelovnika na pet kontinenata.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 5.03.2019 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Good France večera - 5
Good France večera - 5 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb, MIVA)

Galerija Restoran Zinfandel's dio je globalne Good France večere 1 Good France večera - 1 1 Uz večeru će se piti francuski šampanjac 1 Good France večera - 3 1

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi

Već tradicionalno, petu godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu Good France, koji na isti dan na pet kontinenata u više od 5000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama i inovativnim receptima. Riječ je o manifestaciji koja je upisana u popis nematerijalne baštine UNESCO-a 2015. kada je prvi put započela.

U četvrtak, 21. ožujka 2019., na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 5000 večera na francuski način kako bi se još jednom odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji. Restoran Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade jedan je od pionira projekta te će i ove godine za svoje goste pripremiti čarobno gastronomsko putovanje kroz Francusku uz selekciju probranih šampanjaca i vrhunskih vina, uz prigodne šansone i primamljive francuske delicije s potpisom poznate chefice Ane Grgić.

Uz večeru će se piti francuski šampanjac Uz večeru će se piti francuski šampanjac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb, MIVA)

Uživanje u autentičnim delicijama započinje otmjenom dobrodošlicom u lounge baru hotela uz čašu francuskog šampanjca Moët & Chandon Impérial Rosé i male zalogaje poput poširanog jajeta s tartufima, originalne delikatese iz Nice tune 'Nicoise' i slasnih inčuna s domaćom tapenadom od crnih maslina. Večera se nastavlja u raskošnom restoranu Zinfandel's uz 'Soocia' tradicionalni provansalski kruh od slanutka, kozjeg sira, pečenih tikvica i prženog ružmarina, nakon kojeg slijedi primamljivi poširani brancin uz aioli od češnjaka i maslinova ulja te pržene pinjole, dok će za glavno jelo biti poslužena 'Daube' junetina u crvenom vinu s pikantnom kremom od cikle i začinskog bilja, ratatouille i svježi bosiljak. Gosti će se potom počastiti neodoljivom francuskom poslasticom tarte Tatin u kombinaciji s kremom od lavande i cvjetnim medom.

Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova s pićem dobrodošlice iznosi 585 kn po osobi. Uz svaki slijed jela, prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler za goste je odabrao selekciju probranih francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka po posebnoj cijeni.

Chefica Ana Grgić pozvala je sve goste na ovu posebnu večeru riječima: "Francuska kuhinja za mene je uvijek tako profinjena i savršeno izbalansirana, pravo nadahnuće. Veseli me što je ove godine poseban naglasak stavljen na prekrasnu Provansu. Nastojat ću svojim tanjurima i kombinacijama okusa povesti goste na mirisno putovanje romantičnim ljubičastim poljima.“

Peto po redu izdanje bit će posvećeno načinu kuhanja koje sadrži manje masnoće, šećera i soli te brine o dobroj hrani i okolišu koristeći zdrave namirnice. 'Menu prijatelj Planeta' koncept je prema kojem su kuhari diljem svijeta osmislili svoje jelovnike uvažavajući ograničene resurse Planeta, smanjenje otpada te korištenje novih kulinarskih dostignuća.

  • #dogadanja
  • #hotel esplanade
  • #francuska kuhinja
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Gotov za tren
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Santa elisabetta
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Novi kviz općeg znanja: Za razgibavanje vijuga i dobru zabavu
15 pitanja za zabavu
Prihvaćate li izazov? Novi kviz općeg znanja koji neće baš svi riješiti 100 posto
Dan dan rezanci recept s mljevnom piletinom
Dan dan
Bolje nego iz dostave: Recept za kineske rezance koji će biti gotovi u pola sata
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Kaos na hitnoj: Pristižu stotine pacijenata, vozila hitne stoje u kolonama
Gužvetina
VIDEO Kaos pred najvećom zagrebačkom bolnicom: Pristižu stotine pacijenata, vozila hitne stoje u kolonama
Ove predmete nikad ne smijete imati u automobilu
Vozači, oprez!
ADAC objavio što nikad ne smijete imati u automobilu: Policija vas može kazniti i s 10.000 eura
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
Novi detalji
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Lauru Gnjatović iznenadilo pitanje o njoj na kvizu
''I onda - bam!''
Našu misicu iznenadila neočekivana situacija: ''O, Bože, jesam li ja upravo ušla u povijest?''
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač
pogledajte video!
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač: Ima 130 kvadrata, a otvoreno je progovorila i o financijama!
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
Šokantni učinci
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Skrivao se satima, a onda spektakularno pao, i to u ruke SWAT-a
Neslavni pad
Skrivao se satima, a onda spektakularno pao, i to u ruke SWAT-a
Testirajte znanje kao pravi intelektualac – bez pritiska vremena
Pokažite što znate!
Testirajte znanje kao pravi intelektualac – bez pritiska vremena
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
Opcija u razvoju
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
sport
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
Dalić razmišlja o promjeni sustava: Je li ovo Hrvatska za Farske Otoke?
mogući sastav
Dalić razmišlja o promjeni sustava: Je li ovo Hrvatska za Farske Otoke?
tv
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
KUMOVI
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
putovanja
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Objavljena lista 100 najboljih gradova za život
Europa dominira
Objavljena lista 100 najboljih gradova za život
lifestyle
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
sve
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Piletina Mornay
Mornay

Bolji od bešamela? Slavni umak uz koji lako možete složiti slasna jela i kad nemate puno sastojaka pri ruci

Francuski umak od sira idealan je sastojak za fine i brzo gotove složence od piletine ili tune, povrća i tjestenine... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno

    Neodoljiva zagrebačka večera u pet sljedova 'Na francuski način'

  • Piletina au poivre Hrana i piće
    Ma, divota!

    Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata

  • Piletina Mornay Hrana i piće
    Mornay

    Bolji od bešamela? Slavni umak uz koji lako možete složiti slasna jela i kad nemate puno sastojaka pri ruci

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close