U nedjelju, 16. listopada, za građane se svečano otvara modernizirani zagrebački Zoološki vrt. Novo lice Vrta moći ćete razgledati od 9 do 17 sati, a za dolazak se koristiti samo glavni ulaz, onaj izgrađen na mjestu staroga kraj Prvoga maksimirskog jezera.Projekt 'Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza' završen je nakon dvije godine radova. U sklopu projekta, u Vrtu su izgrađeni volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u Vrt, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište. Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara, a izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i uređenjem tog otoka Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.

Edukatori i drugi djelatnici Vrta u nedjelju će vas upoznati s najvažnijim novostima u Vrtu, a na nekoliko ih mjesta očekuju i atraktivni zabavni sadržaji.

U 13.45 ispred Labuđeg otoka posjetitelji će moći doživjeti posebno svečan trenutak. Violončelistica Ana Rucner izvest će Odu radosti, a prema zagrebačkom će se nebu vinuti baloni Divljeg srca grada.

Otvorenjem novoga glavnog ulaza u nedjelju zatvara se onaj privremeni na istočnoj strani Vrta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju