Kilauea
na havajskom Velikom otoku je jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu kod kojeg su erupcije lave i pepela česta pojava, a koji je u od prošlog mjeseca progutala gotovo 600 domova.

U neposrednoj blizini Kilauea koji je dio Nacionalnog parka Havajski vulkani smjestila se slavna kućica na stablu na dvije etaže po imenu Mahinui Na Lani, koja se može iznajmiti preko Airbnba za 1270 kuna za jednu noć.

U njoj mogu prespavati dvije osobe, a okružena je zapanjujućim zelenim raslinjem havajske kišne šume. Osim spavaće sobe, ovdje su vam na rasplaganju dnevna soba opremljena televizorom ravnog ekrana, mala kuhinja, vanjska tuš-kabina i zahod. Kućica na stablu u blizini aktivnog vulkana Kućica na stablu u blizini aktivnog vulkana (Foto: Airbnb)
Treba istaknuti da je kućica udaljena samo pet minuta od mjesta s kojeg se može uživo promatrati erumpiranje lave i pepela. Baš zato dolazak se ovdje ne preporučuje osobama s bolestima dišnog sustava poput asmatičara.

Isto tako, poželjeno je sa sobom ponijeti masku za lice kada planirate promatrati spektakularni vatromet prirode.

Seizmička aktivnost na Havajima je vrlo jaka, pa ne čudi što lokalno stanovništvo nudi brojne turističke ture za proučavanje erumpiranja vulkana – od preleta helikopterom do vožnje brodovima preko vodenih površina u koje se ulijeva lava.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako izgleda život u kućici na stablu u blizini aktivnog vulkana. Prekrasna priroda okružuje ovu kućicu na stablu Prekrasna priroda okružuje ovu kućicu na stablu (Foto: Airbnb)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju