1. Salata s majonezom
Sastojci:
300 g tjestenine (penne ili fusili)
300 g kuhanog krumpira
1 – 2 kisela krastavca
200 g salame
150 g jabuka
100 g majoneze
Mažuran
Papar
Sol
Priprema:
Tjesteninu skuhamo da bude al dente, a zatim je isperemo i ocijedimo. Krumpir, salamu, meso, jabuke i krastavce narežemo na kockice i pomiješamo. Sve to prelijemo umakom od majoneze, jogurta, papra i soli i dodamo mažurana. Stavimo u hladnjak na sat vremena i zatim poslužimo.
2. Najbolja domaća majoneza
Sastojci:
2 jaja
Žličica senfa
3 žličice limuna
300 ml ulja
Sol
Papar
Priprema:
Sve sastojke stavite u lonac, uzmete štapni mikser i uronite ga u smjesu do kraja. Uključite ga i držite skroz dolje par sekundi, a zatim ga polako podižite gore i miješate dok ne dobijete kompaktnu smjesu poput prave majoneze. Vjerovali ili ne, to je sve što trebate napraviti za dobivanje prave domaće majoneze!
3. Krumpir salata s majonezom i jajima
Sastojci:
1 kg krumpira
4 kuhana jaja
200 ml majoneze
2 žlice šećera
3 žlice limunovog soka
1 žličica soli
1 manja glavica luka
2 stabljike celera
Priprema:
Krumpir skuhate u ljusci i kad se ohladi izrežete ga na nešto deblje kolutove. Debele dijelove stabljika od celera odstranite, a tanji dio i lišće sitno nasjeckate. Luk izrežete na tanke kolutiće. U zdjelici izmiješate majonezu, sol, šećer i sok od limuna, pa dodate krumpir, celer i luk. Promiješate i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Jaja narežite na kolute, pa prije služenja na tanjur stavite malo salate, pa kolute jaja, pa opet salatu… Nemojte sve sami pojesti, dobar tek!