U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac


1. Salata s majonezom


Sastojci:
300 g tjestenine (penne ili fusili)
300 g kuhanog krumpira
1 – 2 kisela krastavca
200 g salame
150 g jabuka
100 g majoneze
Mažuran
Papar
Sol


Priprema:
Tjesteninu skuhamo da bude al dente, a zatim je isperemo i ocijedimo. Krumpir, salamu, meso, jabuke i krastavce narežemo na kockice i pomiješamo. Sve to prelijemo umakom od majoneze, jogurta, papra i soli i dodamo mažurana. Stavimo u hladnjak na sat vremena i zatim poslužimo.

2. Najbolja domaća majoneza

Sastojci:
2 jaja
Žličica senfa
3 žličice limuna
300 ml ulja
Sol
Papar


Priprema:

Sve sastojke stavite u lonac, uzmete štapni mikser i uronite ga u smjesu do kraja. Uključite ga i držite skroz dolje par sekundi, a zatim ga polako podižite gore i miješate dok ne dobijete kompaktnu smjesu poput prave majoneze. Vjerovali ili ne, to je sve što trebate napraviti za dobivanje prave domaće majoneze!

3. Krumpir salata s majonezom i jajima

Sastojci:
1 kg krumpira
4 kuhana jaja
200 ml majoneze
2 žlice šećera
3 žlice limunovog soka
1 žličica soli
1 manja glavica luka
2 stabljike celera

Priprema:

Krumpir skuhate u ljusci i kad se ohladi izrežete ga na nešto deblje kolutove. Debele dijelove stabljika od celera odstranite, a tanji dio i lišće sitno nasjeckate. Luk izrežete na tanke kolutiće. U zdjelici izmiješate majonezu, sol, šećer i sok od limuna, pa dodate krumpir, celer i luk. Promiješate i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Jaja narežite na kolute, pa prije služenja na tanjur stavite malo salate, pa kolute jaja, pa opet salatu… Nemojte sve sami pojesti, dobar tek!