1. Salata s majonezom


Sastojci:
300 g tjestenine (penne ili fusili)
300 g kuhanog krumpira
1 – 2 kisela krastavca
200 g salame
150 g jabuka
100 g majoneze
Mažuran
Papar
Sol


Priprema:
Tjesteninu skuhamo da bude al dente, a zatim je isperemo i ocijedimo. Krumpir, salamu, meso, jabuke i krastavce narežemo na kockice i pomiješamo. Sve to prelijemo umakom od majoneze, jogurta, papra i soli i dodamo mažurana. Stavimo u hladnjak na sat vremena i zatim poslužimo.

2. Najbolja domaća majoneza

Sastojci:
2 jaja
Žličica senfa
3 žličice limuna
300 ml ulja
Sol
Papar


Priprema:

Sve sastojke stavite u lonac, uzmete štapni mikser i uronite ga u smjesu do kraja. Uključite ga i držite skroz dolje par sekundi, a zatim ga polako podižite gore i miješate dok ne dobijete kompaktnu smjesu poput prave majoneze. Vjerovali ili ne, to je sve što trebate napraviti za dobivanje prave domaće majoneze!

3. Krumpir salata s majonezom i jajima

Sastojci:
1 kg krumpira
4 kuhana jaja
200 ml majoneze
2 žlice šećera
3 žlice limunovog soka
1 žličica soli
1 manja glavica luka
2 stabljike celera

Priprema:

Krumpir skuhate u ljusci i kad se ohladi izrežete ga na nešto deblje kolutove. Debele dijelove stabljika od celera odstranite, a tanji dio i lišće sitno nasjeckate. Luk izrežete na tanke kolutiće. U zdjelici izmiješate majonezu, sol, šećer i sok od limuna, pa dodate krumpir, celer i luk. Promiješate i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Jaja narežite na kolute, pa prije služenja na tanjur stavite malo salate, pa kolute jaja, pa opet salatu… Nemojte sve sami pojesti, dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju