1. Lanzarote, Kanarsko otočje

Lanzarote je otok u Kanarskog otočja i samim time španjolski teritorij. Ovo je pretežno planinski otok vulkanskog podrijetla, a prostire se na  900 km2. Lanzarote se nalazi oko 140 kilometara zapadno od marokanske obale, a toliko je lijep da ga je 1993. godine UNESCO proglasio rezervatom biosfere.

2. Tenerife, Kanarsko otočje
Još jedan otok Kanara, nalazi tek nekoliko kilometara udaljen od Lanzarotea. Također je vulkanskog porijetla, a može se pohvaliti s planinskim vrhom od 3.718 m. Tenerife je popularno odredište za sve one koji vole sunce, more i predivnu prirodu.

3. Pafos, Cipar
Pafos je smješten 50 km zapadno od najveće ciparske luke Limassola, a u helenskom i rimskom razdoblju je bio glavni grad Cipra. O tome svjedoče brojni spomenici zbog kojih je Pafos upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.


4. Bodrum, Turska
Bodrum je nekadašnje ime danas poznatog grada Halikarnasa smještenog u Turskoj. Halikarnas je bio mjesto povijesne bitke između Aleksandra Velikog i Perzijanaca. Ovo mjesto može se pohvaliti zaista predivnim atrakcijama, kako povijesnim, tako i prirodnim.

5. Antalija, Turska

Antalija je regija zaista impozantne ljepote. Glavni i istoimeni grad regije turističko je središte koje valja posjetiti izvan turističke sezone, jer upravo onda njegove čari dolaze do izražaja. U blizini Antalye nalazi se i popularni grad SIde, koji krije brojne povijesne atrakcije, a do popularnog turističkog odredišta i regije Kapadokije, imate svega sat vremena vožnje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju