Manarola, Ligurija, Italija

Jedno od najslikovitijih i najslađih talijanskih sela dio je popularnog kraja Cinque Terre. Smještena na talijanskog rivijeri, Manarola ima mnogo romantičnih pješačkih šetnica, uključujući i poznatu „Ljubavnu stazu“ koja povezuje Manarolu i Riomaggiore.

Zašto ići tamo

Predivno i autentično talijansko selo koje vrijedi posjetiti tokom cijele godine.

Menorca, Španjolska
Jedan od Balearskih otoka je relativno malen, ali unatoč tome posjeduje više od 120 plaža! More je kristalno čisto i idealno za plivanje. Vožnje kanuom i kajakom su također među popularnim aktivnostima. Uz plaže, na otoku su prekrasne i flora i fauna.

Zašto ići tamo
Predivna destinacija za miran i relaksirajući odmor. Najbolje je, jasno, otići ljeti.


Dubrovnik, Hrvatska
Kakav bi to popis top mediteranskih odredišta bio bez jednog od najljepših gradova svijeta, Dubrovnika. Naša najpopularnija turistička destinacija nalazi se pod zaštitom UNESCO–a zbog povijesnog značenja i vrijednosti. U Dubrovniku imate štošta za vidjeti, počevši od čudesne arhitekture, pa do sjajnih plaža.

Zašto ići tamo
Povijesno i kulturno bogat grad, sa sjajnim plažama i klimom. Tko nije ljubitelj gužvi, najbolje da ga posjeti u proljeće, s obzirom da je ljeti – krcat!

Francuska rivijera, Francuska
Francusku rivijeru ne krasi samo prekrasna priroda, već i povijesni spomenici. S obzirom da je sve relativno blizu, turisti imaju šansu biti smješteni u jednom mjestu i iz njega obilaziti sva ostala. Cannes, Nice i Saint – Tropez, gradovi su vrijedni posjeta.

Zašto ići tamo
Različiti zanimljivi gradovi, plaže, kulturna događanja... Klima je ugodna tokom cijele godine, tako da kad god odete, nećete požaliti!


Sardinija, Italija
Drugi najveći mediteranski otok, Sardinija, ima dugačku obalu i nebrojene pješčane plaže. Priroda je prekrasna i pruža cjelogodišnje aktivnosti poput jahanja, jedrenja, pa čak i skijanja. Također, ono bitno za bonkuloviće - jest činjenica kako je kuhinja fantastična!

Zašto ići tamo
Razne aktivnosti, prekrasna priroda, sjajna kuhinja. Sardiniju se isplati posjetiti tijekom cijele godine.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju