Iako se Moskva ne spominje u istom kontekstu kao i New York ili London, grad ima mnogo toga za ponuditi i zbog toga zaslužuje da se nađe na vrhu popisa turističkih destinacija koje trebate posjetiti.

Privatna pješačka tura po Moskvi

Moskva je predivan, kompleksan grad bogate povijesti. Pješačka tura s dobro informiranim vodičem može biti savršen početak za upoznavanje grada. I dok postoji mnogo besplatnih pješačkih tura u ponudi, privatna je definitivno najbolji izbor - cijena oko 150 dolara.

Doživite atmosferu komunističke Moskve
Ako ste ikada vidjeli fotografije Moskve iz vremena vladavine komunizma – čvrsta i kruta istočnoeuropska ahitektura, čudna i neemotivna ljepota skulptura, golo i hladno drveće i raskoš arhitekture – onda biste trebali skoknuti do jezera Patriarshy Prudiy. Naći ćete se u okruženju koje kao da je zaspalo u komunističkom SSSR-u, i kao da ste se našli u nekom od filmova o hladnoratovskom špijuniranju. Interesantno iskustvo.

Posjetite Gorki park
1981. godine Martin Cruz Smith napisao je novelu čija radnja se odvijala u ovom parku. Obavezno sa sobom ponesite kameru jer ćete imati mnogo spektakularnih prilika za slikanje.


Lenjinov mauzolej
Lenjinova grobnica nalazi se na samoj sredini Crvenog trga i u njoj se nalazi balzamirano tijelo revolucionarnog osnivača SSSR-a. Lenjinovo tijelo ovdje je izloženo od njegove smrti 1924. godine. Ako vam se možda komunizam i njegova ideologija ne čine privlačnim, posjet ovome mjestu je veoma važan za dobivanje šire slike o gradu.

Boljšoj teatar
Provesti večer u aristokratskom auditoriju Boljšoja - nezaboravan je osjećaj. Blještava građevina dom je  baletskom ansamblu već dvije stotine godina. Samo jedna večer provedena ovdje biti će dovoljna da iskusite ono što je Ruska aristokracija uživala kroz stoljeća.

Tržnica Izmaylovo
Ako želite suvenire koji su baš ruskog karaktera, jeftini i domaće izrade, svakako morate posjetiti tržnicu Izmaylovo. Moskovska najveća tržnica gdje se trguje rukotvorinama u Khokhloma, Matryosjki i Palekh stilu.


Sanduni Banja
Banja je javna sauna i one su jako važne u ruskoj kulturi – to je mjesto  druženja i opuštanja. Riječ je o fascinantno ukrašenim zgradama u kojima se nalaze saune, a koje su dostojne kraljeva. Sanduni banja je najbolja od svih, pa ako stvarno želite iskusiti rusku kulturu - morate posjetiti barem jednu banju.

Shoping, ruskim stilom

GUM i TSUM su najvažniji shopping centri u Moskvi, prepuni svjetskih brandova i marki. Poznato je da se roba u ovim dućanima prodaje duplo skuplje nego bilo gdje na svijetu, pa ako želite iskusiti kakav život je vodila ruska aristokracija prije revolucije svakako morate posjetiti ove trgovine kako biste vidjeli ekstravaganciju koja se i danas nudi u njima.

Zvjezdani grad
Zvjezdani grad je središte ruskog svemirskog programa. Turom po ovom postrojenju moći ćete vidjeti prave svemirske letjelice, mega centrifuge u kojima se testira gravitacija i puno edukativnih izložaka. Tura stoji 200 američkih dolara.

Katedrala sv. Vasilja
Katedrala sv. Vasilja (St. Basil) je velika, šarena građevina s kupolama koju vidite na vijestima kada se prikazuju vijesti iz Kremlja, i zbog toga je mnogi zamjenjuju samim Kremljem. Posjet ovoj katedrali ostavite za kraj svojeg putovanja jer će vam predstavljati vrhunac moskovske arhitekture, umjetnosti i dizajna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju