Vladivostok

Jedna od skrivenijih turističkih destinacija Rusije je svakako Vladivostok, koji je najudaljeniji grad zemlje turistima koji putuju iz Europe. Grad ima 600.000 stanovnika i središnja je luka pacifičke flote ruske ratne mornarice. Vladivostok (Vladar Istoka) s Moskvom povezuje Transsibirska željeznica, najduža svjetska željeznička pruga, duga 9.289 km. Kavijar, Boršč, prekrasne Slavenke... I još odete u shopping trajektom u Japan!


Krstarenje sjevernim morima
Iako je većini turista pri spomenu Rusije, krstarenje zadnja od asocijacija, uskoro bi vam mogla biti među prvima. Jeste li znali kako je krstarenje Sjevernim morima Rusije među najpopularnijih ruta za razgledavanje tog dosad ne pretjerano istraženog djela zemaljske kugle? S cijenom aranžmana već od 5000 eura za 14 dana, otkrit ćete neke od krajolika koji će vas izuti iz cipela. Po ljetu, naravno...


Ronjenje pod ledom
Iako vam za ovaj pothvat trebaju čak dva certifikata za ronjenje, Advanced OWD PADI i Dry Suite PADI, ovo nikako ne smijemo izostaviti s našeg popisa. Barentsovo more nezaobilazno je odredište za ljubitelje ronjenja pod ledom. Tu živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta: divovske morske vlasulje, alge, ježevi, grgeči, kao i Kamčatski rakovi, koje su u sklopu eksperimenta ovamo donijeli još sovjetski znanstvenici. Upravo iz tog razloga, ovo je područje posebno popularno među roniocima.


Kite-surfanje u Japanskom moru
Japansko more se nalazi na samom istoku Rusije, a koje je najbolje posjetiti na jesen, kada se s najvećom točnošću može predvidjeti smjer i snaga vjetra. Iako je teško pronaći spektakularan smještaj, ovo područje nudi pregršt aktivnosti na otvorenom, a osim kite-surfanja, turistima su na prevlaci Nazimova, dostupne i druge vrste zabave.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju