Ako do sada niste znali, vrijeme je da znate - Francuska je turistima najposjećenija država na svijetu! To i ne čudi obzirom na brojne atrakcije koje nudi.

Chateau de Bagnols, Beaujoulais
Ako ste do sada za Beaujoulais čuli kada je se spominjala Sangria - popularno voćno vino, vrijeme je upoznate i ostale ljepote ove koje ovaj kraj donosi. Ovaj predivan dvorac u kojem je smješten resort datira u 13. stoljeće te je atrakcija sam po sebi.


Fontevraud L’Hotel, Anjou

Ovaj hotel krije čak 52 sobe koje kao da su dizajnirane za neki Disneyev film. Osim što je hotel, nalazi se i na popisu UNESCO-vih zaštićenih kulturnih znamenitosti. Koliko često imate spavati u tako važnoj atrakciji? Cijena po noćenju kreće već od 200 dolara po sobi.

Le Bastide de Gorde, Provansa
Pri spomenu imena Provanse, ono što bi vam kroz glavu trebalo proći su prostrana polja lavande i još više polja lavande. Ovaj hotel nalazi se u nedavno renoviranoj palači, čija je renovacija koštala čak 22 milijuna dolara. Prava sitnica. Ima 40 soba, tri bazena, nekoliko restorana, predivne terase... i da ne nabrajamo - ima sve!


D’Une Ile, Normandija
Ako tražite smještaj, a da nije riječ o luksuznom dvorcu, ovo je mjesto za vas. Nešto intimniji hotel nudi tek 20-tak soba koje su smještene u srednjevjekovnom posjedu na jednom od brda Normandije. Noćenje po sobi je dostupno već od 103 dolara na noć.

Chateau de la Goujonnerie, Vendee
Ovaj dvorac je zaista predivan. Kakav tek mora biti osjećaj da se probudite u jednoj od soba gdje noćenje košta "već" od 4.000 dolara. No, dobra stvar je da je to cijena za cijeli dvorac koji može ugostiti čak 54 osobe.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju