• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Restoran Time: Zaljubite se do ušiju uživajući u najboljem zagrebačkom sušiju!

Zamislite neku svoju omiljenu seriju, i vjerojatno će vam dobro biti poznat detalj u kojem četvero glumaca, dva mješovita para, sjede dobro raspoloženi i jedu azijsku hranu. Sa stola prepunog kojekakvih ukusnih oblizeka, juha, glavnih jela i deserata svi jedu sve, komentiraju ukuse i općenito – savršeno se zabavljaju! Upravo se u to pretvara restoran Time - malu školu uživanja u fantastičnoj hrani...

Domagoj Jakopović Ribafish 5.09.2015 10:01 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Gulaš od mesa i krumpira sjajna je ideja za hladnije vrijeme Tjedni jelovnik 7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira


Zagrebački restoran i bar Time u Petrinjskoj 7 nakon ljetnog preuređenja sada ima 70 sjedećih mjesta, uključujući i sushi bar gdje gosti mogu uživo pred sobom pratiti kako se ovo jelo priprema. Meni je obogaćen je sa nekoliko originalnih novih jela, a pritom i dalje njeguje nepretenciozne formate koji su svi na neki način povezani s Azijom dok kulinarski tim na čelu sa chefovima Sašom Pribičevićem i Vidom Nikolićem te head sushi chefom Alenom Koščakom, osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme, uključuje i korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika.

Time je pozicioniran kao Asian fusion restoran, u kojem je naglasak stavljen na sushi – koji obuhvaća 50% ponude. Vrhunski tim od šest kuhara dobro je izučio sve od rezanja do motanja i kuhanja, pa je recimo nevjerojatan gušt gledati kako pred tobom nastaje zmaj od riže, jegulje i avokada. Šteta što je ukusniji nego vizualniji – ispali smo pravi vitezovi. Koliko god pristup bio ozbiljan i profesionalan, namjera je da gosti u hrani i doživljaju prvenstveno uživaju, educiraju se, i u biti – osjećaju ugodno uz hranu. Osnovna ideja jednog od suvlasnika, gospodina Davora Binenfelda koji stoji i iza projekta Binimoto, je da Time bude autentično mjesto koje će se pamtiti po zanimljivoj kuhinji i dobroj atmosferi koja se vikendom samo seli u prostor do njega, koji zauzima istoimeni bar.

Sam meni nije prevelik, pazi se da hrana nije premasna ni presoljena, kao ni da se ne preporuča teža hrana u kasnijim satima, za što brinu specijalno educirani i uljudni konobari. Fokus je na glavnu namirnicu i isticanje njenogu okusa, bez suvišnih kerefeka sa strane, a kako se ipak gaji otkačenost i zabavnost modernih restorana – nema bijelih stolnjaka niti klasičnih formalnosti – nisu me izbacili u kratkim hlačama...

Kad je god to moguće, hrana se nabavlja iz Hrvatske, ali riža na primjer dolazi iz Kalifornije (Nishiki, sitno zrno), losos s burze ribe iz Italije, a đumbir će navodno uskoro – sami početi kiseliti! Počinjemo jesti jadransku plavorepu tunu kao sushi i sashimi, na stolu su dvije vrste soja sosa, uz štapiće i vilica, konačno nešto za nas nespretne! Tu je i Hamachi, rozkasti ukusni japanski gof, kao i već spomenuti Dragon role. Trenutno zaboravljam sve na lozi pečene orade i salpe od ljeta i uživam u sasvim drugačijoj filozofiji ribe.

Umak Unagi, kavijar Tobiko, sve je to kako tvrdi Vid – totalni mamac za žene. Muškarci tek otkrivaju Aziju! Tu su i klasične rolice punjene pačetinom koje se moče u slatko ljuti sos od čilija, a onda dolazi na red play of the day – Gyoza, laički rečeno, tortelini punjeni mesom i zapečeni i tako savršeno žilavi, taman toliko koliko treba. Ako je nešto ikad bilo al dente, onda su to ovi svinjski jastučići. Divota.

Kad sam pomislio da smo gotovi, došao je i Pork bun, azijski hamburger od mliječnog peciva kuhanog na pari, svinjskom potrbušinom, kimčijem i domaćim bbq sosom. Nevjerojatno, poput najslađeg odojka u pekmezu, a na kraju fino žari... Green curry je došao kao točka na i, svojim satenskim aromama baziranim na kokosovom vrhnju. Trakice mekog pilećeg zabatka punu minutu rađaju nove okuse nakon što ih progutate, divno kremasto majstorstvo puno začina, limunske trave, tajlandskog bosiljka, đumbira...



Dok mi tekućim dušikom rade najkremozniji sladoled ikad (snimio sam i poslao svom desetogodišnjaku, još stižu smajlići), najavljuju Tikku Massalu, Američku pitu, Lax, Red curry... Stvarno uživanje u hrani, ali i sakeu, bogatoj vinskoj listi...

Prostor bara nakon preuređenja i dalje njeguje opuštenu i neformalnu atmosferu uz velik izbor vina i ostalih pića dok se vikendom organiziraju nastupi raznih DJ-a i muzičkih izvođača što ga čini jednim od najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Zagrebu.

Dakle, nakon azijske večerice, čašu za vino u ruke i ne trošite na taksije. Time restaurant i bar ima jednostavno sve što vam treba za vrhunski provod. Vrijeme je za Time!

  • #gdje sjesti
  • #time
  • #restaurant
  • #bar
  • #sushi
  • #suši
  • #azija
  • #fusion
  • #Zagreb
  • #Hrvatska
  • #binenfeld
  • #Ribafish
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Pikantna leća s mrkvom: Jednostavno i jeftino jelo puno okusa i vitamina
Varivo ili umak
Pikantna leća s mrkvom: Jednostavno i jeftino jelo puno okusa i vitamina
U blizini Velike Gorice: Ravna staza idealna za obiteljsku vikend šetnju
Može i s dječjim kolicima
U blizini Velike Gorice: Ravna staza idealna za obiteljsku vikend šetnju
Od ljekovite kozmetike s kobiljim mlijekom do najfinijih likera, meda, sira i gljiva
Oglas
Od ljekovite kozmetike s kobiljim mlijekom do najfinijih likera, meda, sira i gljiva
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini
Stari grad Ostrožac
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini
Keksi za doručak recept
Samo 4 sastojka
Želite jesti kekse za doručak? Ovo je idealni recept, a ponijeti se mogu i na posao
Piletina na lovački recept francuski chasseur
Tako slasno
Ovako Francuzi rade piletinu na lovački: Brzi recept za fino jelo na žlicu idealno za jesenske dane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
USKOK optužio 85 ljudi zbog nezakonitosti prilikom izdavanja uvjerenja za lovca
ZA 100 EURA
USKOK podigao optužnicu protiv 85 ljudi: Otkriveno kako su prodavali uvjerenja
Prosječna zagrebačka plaća 1623 eura
Objavljeni podaci
Ovo je prosječna zagrebačka plaća: Imate li i vi toliko?
Snažne eksplozije odjekivale Berlinom: Ozlijeđeno 47 osoba
Istraga u tijeku
Snažne eksplozije odjekivale europskom metropolom: Ozlijeđeno 47 osoba, hitne službe u akciji
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Enis Bešlagić održao govor na komemoraciji za Halida Bešlića
''Svi su se hvalili, ali...''
Enis Bešlagić oštro o okupljanjima za Halida: ''Koliko vam je trebalo da shvatite da je otišao?''
Unuci Halida Bešlića izašli na pozornicu s gradonačelnikom Sarajeva na komemoraciji
''Puno ljudi te voli...''
Unuka Halida Bešlića rasplakala sve govorom: ''Mama nam nije rekla da si nas napustio, ali znali smo''
zdravlje
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Polipi: Izrasline koje mogu prerasti u rak, evo što trebate znati o njima
Čak 40 % ljudi ih ima na jednom organu
Polipi: Izrasline koje mogu prerasti u rak, evo što trebate znati o njima
zabava
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
LOL
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
Urnebesno
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
tech
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
Zanimljivo istraživanje
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Tako obična, no tako misteriozna
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Skromna vrsta gljive mogla bi liječiti ljudsko tkivo
Novo istraživanje otkriva
Skromna vrsta gljive mogla bi liječiti ljudsko tkivo
sport
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
Srbiju tresu skandali: Stojković dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv albanije!?
znao je i prije
Pogledajte kako je izbornik Srbije dao otkaz u 83. minuti utakmice protiv Albanije
Najbolji stoper Bundeslige o Dalićevoj odluci: "To sam rekao izborniku"
nevjerojatan igrač
Najbolji stoper Bundeslige o Dalićevoj odluci: "Rekao sam izborniku..."
tv
Skrivena sudbina: Iznevjerio ju je - hoće li mu ikada više vjerovati?
SKRIVENA SUUDBINA
Skrivena sudbina: Iznevjerio ju je - hoće li mu ikada više vjerovati?
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Mario Sušinjak
POMEO POZORNICU!
Prvi nastup u životu i odmah je krenuo jako! Žiri dugo vremena nije bio ovako demantiran!
U dobru i zlu: Je li pronašla idealnog muškarca ili ga još ne poznaje dovoljno?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li pronašla idealnog muškarca ili ga još ne poznaje dovoljno?
putovanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
novac
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Bojana Gregorić Vejzović u fantatsičnoj suknji koja se može nositi u raznim prigodama
SJAJNO IZDANJE
Bojana Gregorić Vejzović: Suknja od sedam eura koja se može nositi u svim prigodama, ima i džepove
Savjet modne urednice Annette Weber kako izgledati kao bogatašica
TRIKOVI MODNE UREDNICE
Kako s malo novca izgledati kao da imate neograničen budžet? Evo pet zlatnih savjeta
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
sve
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Enis Bešlagić održao govor na komemoraciji za Halida Bešlića
''Svi su se hvalili, ali...''
Enis Bešlagić oštro o okupljanjima za Halida: ''Koliko vam je trebalo da shvatite da je otišao?''
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Time Restaurant&Bar: Azijske i fusion delicije u središtu Zagreba

  • Spud Bud Zagreb - 6 Hrana i piće
    Viralni hajp

    Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close