• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Restoran Time: Zaljubite se do ušiju uživajući u najboljem zagrebačkom sušiju!

Zamislite neku svoju omiljenu seriju, i vjerojatno će vam dobro biti poznat detalj u kojem četvero glumaca, dva mješovita para, sjede dobro raspoloženi i jedu azijsku hranu. Sa stola prepunog kojekakvih ukusnih oblizeka, juha, glavnih jela i deserata svi jedu sve, komentiraju ukuse i općenito – savršeno se zabavljaju! Upravo se u to pretvara restoran Time - malu školu uživanja u fantastičnoj hrani...

Domagoj Jakopović Ribafish 5.09.2015 10:01 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Svinjski odresci u umaku od luka i piva Umak iz raja Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta


Zagrebački restoran i bar Time u Petrinjskoj 7 nakon ljetnog preuređenja sada ima 70 sjedećih mjesta, uključujući i sushi bar gdje gosti mogu uživo pred sobom pratiti kako se ovo jelo priprema. Meni je obogaćen je sa nekoliko originalnih novih jela, a pritom i dalje njeguje nepretenciozne formate koji su svi na neki način povezani s Azijom dok kulinarski tim na čelu sa chefovima Sašom Pribičevićem i Vidom Nikolićem te head sushi chefom Alenom Koščakom, osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme, uključuje i korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika.

Time je pozicioniran kao Asian fusion restoran, u kojem je naglasak stavljen na sushi – koji obuhvaća 50% ponude. Vrhunski tim od šest kuhara dobro je izučio sve od rezanja do motanja i kuhanja, pa je recimo nevjerojatan gušt gledati kako pred tobom nastaje zmaj od riže, jegulje i avokada. Šteta što je ukusniji nego vizualniji – ispali smo pravi vitezovi. Koliko god pristup bio ozbiljan i profesionalan, namjera je da gosti u hrani i doživljaju prvenstveno uživaju, educiraju se, i u biti – osjećaju ugodno uz hranu. Osnovna ideja jednog od suvlasnika, gospodina Davora Binenfelda koji stoji i iza projekta Binimoto, je da Time bude autentično mjesto koje će se pamtiti po zanimljivoj kuhinji i dobroj atmosferi koja se vikendom samo seli u prostor do njega, koji zauzima istoimeni bar.

Sam meni nije prevelik, pazi se da hrana nije premasna ni presoljena, kao ni da se ne preporuča teža hrana u kasnijim satima, za što brinu specijalno educirani i uljudni konobari. Fokus je na glavnu namirnicu i isticanje njenogu okusa, bez suvišnih kerefeka sa strane, a kako se ipak gaji otkačenost i zabavnost modernih restorana – nema bijelih stolnjaka niti klasičnih formalnosti – nisu me izbacili u kratkim hlačama...

Kad je god to moguće, hrana se nabavlja iz Hrvatske, ali riža na primjer dolazi iz Kalifornije (Nishiki, sitno zrno), losos s burze ribe iz Italije, a đumbir će navodno uskoro – sami početi kiseliti! Počinjemo jesti jadransku plavorepu tunu kao sushi i sashimi, na stolu su dvije vrste soja sosa, uz štapiće i vilica, konačno nešto za nas nespretne! Tu je i Hamachi, rozkasti ukusni japanski gof, kao i već spomenuti Dragon role. Trenutno zaboravljam sve na lozi pečene orade i salpe od ljeta i uživam u sasvim drugačijoj filozofiji ribe.

Umak Unagi, kavijar Tobiko, sve je to kako tvrdi Vid – totalni mamac za žene. Muškarci tek otkrivaju Aziju! Tu su i klasične rolice punjene pačetinom koje se moče u slatko ljuti sos od čilija, a onda dolazi na red play of the day – Gyoza, laički rečeno, tortelini punjeni mesom i zapečeni i tako savršeno žilavi, taman toliko koliko treba. Ako je nešto ikad bilo al dente, onda su to ovi svinjski jastučići. Divota.

Kad sam pomislio da smo gotovi, došao je i Pork bun, azijski hamburger od mliječnog peciva kuhanog na pari, svinjskom potrbušinom, kimčijem i domaćim bbq sosom. Nevjerojatno, poput najslađeg odojka u pekmezu, a na kraju fino žari... Green curry je došao kao točka na i, svojim satenskim aromama baziranim na kokosovom vrhnju. Trakice mekog pilećeg zabatka punu minutu rađaju nove okuse nakon što ih progutate, divno kremasto majstorstvo puno začina, limunske trave, tajlandskog bosiljka, đumbira...



Dok mi tekućim dušikom rade najkremozniji sladoled ikad (snimio sam i poslao svom desetogodišnjaku, još stižu smajlići), najavljuju Tikku Massalu, Američku pitu, Lax, Red curry... Stvarno uživanje u hrani, ali i sakeu, bogatoj vinskoj listi...

Prostor bara nakon preuređenja i dalje njeguje opuštenu i neformalnu atmosferu uz velik izbor vina i ostalih pića dok se vikendom organiziraju nastupi raznih DJ-a i muzičkih izvođača što ga čini jednim od najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Zagrebu.

Dakle, nakon azijske večerice, čašu za vino u ruke i ne trošite na taksije. Time restaurant i bar ima jednostavno sve što vam treba za vrhunski provod. Vrijeme je za Time!

  • #gdje sjesti
  • #time
  • #restaurant
  • #bar
  • #sushi
  • #suši
  • #azija
  • #fusion
  • #Zagreb
  • #Hrvatska
  • #binenfeld
  • #Ribafish
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Advent u Europi
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Picadillo: Jednostavno jelo s latino temperamentom
Hit s mljevenim mesom
Picadillo: Recept za senzacionalno, a jednostavno jelo iz jedne tave
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Vještaci potvrdili
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Dnevnik Nove TV doznaje: U tijeku akcija uhićenja glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića!
Uhićen i smijenjen
Mikulića čeka noć u pritvoru. Dnevnik Nove TV doznaje detalje: "Ovo je prilično čudna policijska akcija"
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
show
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Tko je zet Mileta Kitića?
godinama su skupa
Tko je zet Mileta Kitića? Ne voli privlačiti pažnju javnosti, a njegovoj mezimici je velika podrška
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
stomatolog vam može produžiti život
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Fizioterapeut objašnjava
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Počeo egzodus?
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
sport
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
Pratite na gol.hr-u
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
VIDEO Čovjeka je doslovno zamrznuo na nogama: Ovakav nokaut niste još vidjeli!
KAKO GA JE UGASIO
VIDEO Čovjeka je doslovno zamrznuo na nogama: Ovakav nokaut niste još vidjeli!
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
lifestyle
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Najbolji popusti haljine za crni petak Black Friday 2025.
13 modela
Ove svestrane haljine nikad ne izlaze iz mode, a sada su snižene i do 40 posto
sve
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Slika nije dostupna

Time Restaurant&Bar: Azijske i fusion delicije u središtu Zagreba

Otvorenje restoranskog dijela Time Restaurant&Bara u Petrinjskoj 7 novi je korak naprijed za gastronomsku ponudu grada Zagreba, koja se sve više približava europskim i svjetskim metropolama. Time, koji se u Zagrebu već pozicionirao kao poželjno mjesto za izlazak i druženje kroz svoj bogat večernji program od srijede do subote, otvorenjem azijskog fusion restorana zaokružio je svoju ponudu.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Time Restaurant&Bar: Azijske i fusion delicije u središtu Zagreba

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close