Koncept Time Restaurant&Bara po prvi puta u Zagreb donosi All in one metodologiju ugostiteljstva i to kroz ugodan, moderno uređen interijer za pedesetak gostiju u kojem će moći uživati ne samo u kreativnoj fusion kuhinji, već i u izradi sushija pred njima za posebnim sushi barom. Nakon kvalitetnog obroka gostima se pruža mogućnost opuštanja uz digestiv ili neko drugo piće iz bogate ponude bara.

Chef Time Restaurant&Bara Vid Nikolić zaslužan je za pomno osmišljen i originalan meni sastavljen od nepretencioznih i formatom jednostavnih jela, koja su sva na ovaj ili onaj način povezana s Azijom.


Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan, dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu "fusion" kuhinju, na zanimljiv način spajajući tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.

„Meni Time Restaurant&Bara rezultat je dužeg promišljanja i testiranja te sam uvjeren da predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Zagrebu. Naš kulinarski tim na čelu sa chefom Vidom Nikolićem iznjedrio je dobro izbalansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion sinonimi, jer osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika“, – izjavio je Davor Bienenfeld, suvlasnik Time Restaurant&Bara.


Među ostalim, meni uključuje popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns), a riječ je o izuzetno zanimljivom jelu koje se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari. Jelo je zaokruženo kimchijem, mladim lukom te Kansas city BBQ umakom. Za sve prave gurmane tu su i pačja prsa pripremljena sous-vide metodom kuhanja, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko 96 sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno bez da se prepeče vanjski dio.


Kao posebna atrakcija Time Restaurant&Bara, uz jedinstveni doživljaj pripremanja sushija uživo pred gostima za posebnim sushi barom, tu je sladoled sa tekućim dušikom. Kao dio molekularne kuhinje kod ovog deserta gost će sjedeći za stolom svjedočiti kako se smjesa pri temperaturi od -187°C brzo, gotovo trenutno pretvara u fini kremasti sladoled.

Nadamo se da smo vas zainteresirali, i da se uskoro vidimo u novom hit mjestu na mapi grada Zagreba! Dobar tek.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju