Vincek, Cukeraj, Biberon, Amelie, Torterie Macaron, Meet Mia, Palačinkarnica Milky, Funny Sticks i My3Cakes samo su dio izlagača na 7. festivalu Slatkih gušta, koji će se održati od 17. do 27. lipnja na zagrebačkom Zrinjevcu, i koji će vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak.

Već prvi dan posjetitelje očekuje spektakl: puštanje 700 biorazgradivih balona za 7. rođendan festivala, a najslađi dio je što će 10 balona nositi bogate nagrade.

Tko ima najbolju tortu pokazat će okršaj na Tortoboju u nedjelju 17.06. za kojeg slastičari moraju smisliti sasvim novi recept, a te torte moći će kušati i posjetitelji. U strogom žiriju nalazit će se šef kuhinje Sheratona Matija Babić i izvršna urednica Dobre Hrane Mateja Domitrović.

Zrinjevac će u nedjelju preplaviti blogeri iz Hrvatske i regije, a na drugo izdanje blogerske konferencije stiže posebna gošća iz Nizozemske, Magda s bloga Oatmeal stories, koju na Instagramu prati više od 187 tisuća ljudi. Magda će održati food photography radionicu i otkriti koja pitanja najčešće dobiva u inboks.

Na konferenciji će svoju priču ispričati i najmlađi hrvatski food bloger Marko Josipović ili Marko Bakes, čije kolače lajka i Martha Stewart.  Na Zrinjevcu će se moći probati torte, kolači i palačinke Na Zrinjevcu će se moći probati torte, kolači i palačinke (Foto: PR)

Uz blogersko druženje na zrinjevačkoj travi održat će se i izležavanje na slatkom pikniku. Japanska torta od sira, australski lamingtonsi i turska baklava samo su neke od delicija koje će osvojiti 60 najsretnijih posjetitelja.

Svakog dana održavat će se kulinarske radionice, a osim zalogaja za degustaciju, blogerice će počastiti posjetitelje i pokojim savjetom. Nema više lijepljenja muffina za košarice i suhih biskvita! Kako uživati u tortama bez grižnje savjesti, posjetitelji će doznati u ponedjeljak 18. 6., koji će biti posvećen zdravim slasticama.

U utorak 19. 6. spajaju se mnogima dvije omiljene namirnice – čokolada i kava, koje će blogerica na radionici “pretvoriti” u kolač.

Za trošenje kalorija bit će zaduženi bendovi koji će cijeli festival održavati treninge. Broji se i cupkanje na mjestu. Poseban party predviđen je za petak 22. 6., kada će se moći uživati u promotivnim cijenama koktela, a za tulum na plesnom podiju pobrinut će se DJ uz poznatog saksofonista Ivu Prodana – Prodju.

Ne propustite posjetiti Slatke gušte od 17. do 27. lipnja na Zrinjevcu jer vas uz poznate i omiljene slastice očekuju brojni noviteti u slastičarskom svijetu – mini cupcakesi, sladoledi koje kreirate sami, trdelnik i ostali. Sve to začinit će i tema ovogodišnjeg festivala “Alisa u zemlji Slatkih gušta”, koja će zasigurno preplaviti Instagram profile posjetitelja.

Informacije o festivalu Slatki gušti pratite i na službenom profilu na Facebooku i Instagramu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju