Ljeto
samo što nije, temperature u termometru uskoro će se popeti do visokih brojki, pa bi bilo u redu upoznati vas s gradovima i mjestima koja nude najbolji odmor na plaži majčice nam Europe!

Da nam ne bi odmah zaplakali kako je eventualno premalo hrvatskih gradova i mjesta u izboru (s čim se slažemo), recimo da su podaci o popularnosti mjesta za odmor preuzeti s portala RoutePerfect.com koji je bilježio rezervacije i dojmove svojih posjetitelja i putnika. Drugim riječima, ocjenjivali su isključivo gosti, a od ukupno 19 mjesta u konkurenciji dominiraju oni talijanski.

No, dosta priče, zavirimo konačno u te destinacije, jer na koju god od ovih da odete teško možete promašiti što se sunca i mora tiče…

19. Cagliari, Sardinija (Italija)
Ovaj grad se diči s ukupno 8 kilometara plaža, od kojih je najpopularnija Poetto kraj koje se nalaze brojni barovi i restorani.

18. Elba (Italija)
Toskanski otok poznat je po plažama sa zlatnim pijeskom koje oplakuje kristalno čisto more.

17. Hvar (Hrvatska)
Evo i nas! Turisti su kao dojmove naveli da je Hvar otok koji kombinira kulturu, povijest i prekrasne plaže s čarobnim morem. Nije loše, ali uvjereni smo kako Hvar zaslužuje više mjesto…



16. Sanremo (Italija)
Očigledno ovo mjesto nije slavno samo po festivalu, već i po prirodnim ljepotama. Nalazi se u Liguriji, a ljeti sve vrvi posjtiteljima.

15. Albufeira (Portugal)

Šarmantni stari grad, ludi noćni život i prekrasne plaže razlozi su zbog kojih turisti toliko vole ovaj portugalski grad.

14. Cefalu (Italija)
I opet Italija! Ako se kojim slučajem pripremate na Siciliju ovo ljeto, znajte da se ovdje možete osvježiti. Jedini problem mogle bi vam stvarati gužve, jer je mjesto na plaži vrlo teško pronaći…

13. Biarritz (Francuska)
Plaže su prepune surfera i turista, a za sve željne kockanja, tu se nalazi i ogromni Barriere Casino.

12. Zadar (Hrvatska)
U Zadru je turizam posljednjih godina procvjetao, jer se svi dolaze diviti Morskim orguljama i umjetničkoj instalaciji Pozdrav Suncu. Uza sve to, u blizini Zadra ima i lijepih plaža, a za zalazak sunca u Donatovom gradu veliki Alfred Hitchcock je rekao da je ljepši i od onog na Floridi!



11. Faro (Portugal)
Ovdje plaže izgledaju nerealno, a da bi mjesto zapamtili ne samo vizualno, već i gastronomski, pobrinut će se mali restorani koji nude svježe ulovljene plodove mora.

10. Positano (Italija)
Ovo pitoreskno mjestašce na obali Amalfija podsjeća na popularna Cinque Terre sela. More je rajskog izgleda, a Positano nudi i mnogo zabave, uključujući barove, restorane, noćni život…

9. Mykonos (Grčka)
Garant ste već sto put vidjeli slike bijelih kuća s plavim detaljima. E pa, to je Mykonos. Plaže su čudesne, a s obzirom na njihov broj, zadovoljne će biti i obitelji s djecom i nudisti.

8. Santa Margherita Ligure (Italija)
Ovo idilično mjesto na talijanskoj rivijeri vrvi turistima, i to ne samo preko ljeta.

7. Marbella (Španjolska)
Grad koji je na glasu kao luda party destinacija, definitivno i opravdava taj naziv, ali dugačka pješčana plaža mnoge je turiste ostavila bez daha.

6. Ischia (Italija)

A koliko te Italije… Ovaj vulkanski otok u blizini Caprija jedna je od rijetkih talijanskih destinacija gdje se nećete gužvati na plaži. Svi koji iz Napulja idu na jednodnevni izlet uglavnom biraju Capri, tako da Ischia nudi mir i ljepotu…



5. Lagos (Portugal)
Grad koji krase prekrasne pješčane plaže. Meia Praia najveća je od njih, tako da previše gužvu nećete osjećati ni za vrijeme vrhunca turističke sezone.

4. Fira, Santorini (Grčka)
Plaže u ovom gradu jedne se od najljepših u Grčkoj, posebno u sumrak. Ukoliko želite posebni doživljaj, preporučamo izlet na Crvenu plažu na Santoriniju.

3. Palma de Mallorca (Španjolska)
Ovdje postoji nekoliko zadivljujućih plaža, a posebno valja istaknuti Platja Ca'n Pere Antoni, u blizini koje se izdiže katedrala.

2. Cannes (Francuska)

Osobno, nikad plaže u Cannesu ne bi stavili ovako visoko, jer su daleko od primjerice onih hvarskih, ali možda je ovo samo još jedan dokaz kako se o ukusima ne raspravlja. Uz plaže, Cannes nosi i glamur, festival, poznate i slavne…

1. Barcelona (Španjolska)
Za razliku od većine ostalih velikih gradova, Barcelona se može pohvaliti s plažama ukupno dugačkim 4,2 km. Barceloneta, Mar Bella, Nova Icaria samo su neke, a s obzirom što sve grad nudi možda ljetovanje ovdje i nije loša ideja.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju