Pojmove poput sieste, fieste i tapasa znaju prevesti i oni koji ne znaju španjolski, a sve je više turista koji su naučili i značenje riječi picadero. Osim škole jahanja, jedan od pristojinijih sinonim označava 'ljubavno gnijezdo' kojim Španjolci daju vatre ljubavnom životu.

Zahvaljujući web-dizajneru Joseanu mnogi su doznali da je picadero naziv za mjesto za seks na javnom mjestu. Prije deset godina lansirao je stranicu Mispicaderos kako bi Španolcima pomogao odabrati najbolju lokaciju, a na interaktivnoj karti dosad se nakupilo oko 12 tisuća recenzija.

Karta se u međuvremenu širi na cijeli svijet, pa tako i u Hrvatskoj ima nekoliko lokacija poput Punta Križa i Splita. Iako je većina komentara na španjolskom, pronaći se mogu i oni na engleskom jeziku. Među tipičnim recenzijama mogu se naći one poput: „prekrasno mjesto za jedan 'nabrzaka' s djevojkom“, „veliki park s čvrstim granama“ ili „dobra lokacija, u blizini je puno kafića“.

Na popisu lokacija ima svega – od parkova s pogledom, parkirališta, jeftinih hotela i toaleta u trgovačkim centrima, do groblja i muzeja.

„Kad ljudi predlože mjesta poput primjerice kuće političara, ne stavljam ih na kartu. Jednom sam dobio upozorenje samostana da maknem lokaciju jer će me tužiti. Naravno, odmah sam je skinuo“, otkriva Josean.

Pizza Zanimljivosti Nevjerojatne priče o dostavljačima pizza: Iskustva iz Hrvatske za koja smo mislili da se događaju u filmovima

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju