Gastro putovanje, na kojemu možete obići cijeli svijet u svega nekoliko koraka, i kušati specijalitete iz raznih krajeva Zemlje, održava se na Europskom trgu u Zagrebu od 8. do 18. rujna. Manifestacija Svijet na tanjuru počinje u 17 sati, a prvoga dana na meniju su domaći specijaliteti, nastupi folklora i klapa te spektakularna povijesna borba Zrinskih i Frankopana. Nakon toga kreće se put Azije, Amerike i Europe.

U 11 dana festivala uživat ćete u indijskoj samosi, američkim burgerima, talijanskoj pašti, makedonskim pljeskavicama, nizozemskim palačinkama i mnogim drugim delicijama. Probat ćete Gyozu, Kotthu, Roti, Vareniki i osim značenja imena, otkriti i okuse Šri Lanke, Japana, Kolumbije, Paragvaja, Rusije

Uz delicije na tanjuru organiziran je i popratni program, pa ćete tako moći proslaviti i jedan od najvećih kineskih nacionalnih praznika Mid Autumn festival, čiji je značaj u obiteljskom okupljanju i druženju uz slasticu mooncake, dok je omiljena dječja aktivnost izrađivanje lampiona. Tijekom Američkog dana očekuje vas radionicu 'Jazz with US', u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a, a sudionici će imati priliku naučiti nešto više o povijesti i razvoju jazza kroz glazbene interaktivne igre i improvizaciju, a najsretniji će osvojiti simbolične nagrade i diplomu.

Osim toga, svi ćete moći naučiti osnove talijanskog jezika, savladati japanske borilačke vještine, micati se u ritmu južnoameričke salse, zapjevati pokoju šansonu, razveseliti se uz vrhunske glazbenike i još puno toga.

Organizatori su za 'svjetske putnike' organizirali i nagradnu igru. Cilj je sakupiti 5 zastavica zemalja u kućicama na festivalu, a jedan sretnik će Qatar Airwaysom odletiti na neku egzotičnu destinaciju. Za to su potrebne i putovnice, pa ih na manifestaciju nosite svakoga dana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju