Neki ljeto više vole iskoristiti za izležavanje na plaži u hladu borova, ispijajući koktele ili pak partijajući do jutra. Drugi će ljeto iskoristiti na aktivan način do samog maksimuma, pumpajući adrenalin žilama i tjerajući svoje tijelo do neslućenih granica. Ako ste jedan od tih ovisnika o adrenalinu, onda je Omiš pravo mjesto za vas.

Za one koji posjete Omiš, a ne isprobaju rafting na Cetini to je isto kao da ste bili u Kini, a niste jeli rižu. Nema mnogo gradova u Hrvatskoj, ni svijetu, gdje svoje jutro možete započeti vožnjom po riječnim brzacima, u podne već visjeti sa 100 metara visine iznad kanjona, a na večer se paraglideom 'spustiti' do plaže i baciti na posljednje kupanje prije spavanja. Rijetka su takva mjesta u kojima se dan može prožeti sa toliko puno aktivnosti.

1. Rafting

Za one koji posjete Omiš, a ne isprobaju rafting na Cetini to je isto kao da ste bili u Kini, a niste jeli rižu. Cetina je jedna od najboljih hrvatskih rijeka za rafting, a obitelji s djecom uživat će u laganom veslanju kroz netaknutu prirodu, dok će oni željni malo više adrenalina krenuti drugom rutom i odmjeriti svoju snagu s brojnim riječnim brzacima. Ljepota kanjona i rijeka Cetina pružit će vam nezaboravan doživljaj i opravdati Omiš kao najbolje mjesto za rafting.

2. Kayaking

U mnogočemu slično kako i rafting kayaking nudi potpunu kontrolu pri istraživanju Cetine. Ovisno o ruti koju odaberete takvu ćete razinu adrenalina i iskusiti. Prednost kajakaštva pred raftingom je što s kajakom možete istražiti one najskrivenije kutke kanjona, a ovisno o društvu koje odaberete i malo se skriveno zabaviti.

3. Slobodno penjanje

Uz to što je Omiš poznat kao jedna od najboljih lokacija za rafting u Hrvatskoj tako je poznat i kao jedna od najboljih lokacija za slobodno penjanje. Ljubitelje adrenalina posebno privlači činjenica da se iz samog centra grada do svih smjerova penjanja može doći u svega nekoliko minuta.

Bilo da ste početnik ili već iskusni penjač, u Omišu ćete pronaći stazu za sebe. Kako god da okrenete ono što vas na kraju čeka je prekrasan pogled na brojne dalmatinske gradove i kanjon rijeke Cetine.

4. Bicikliranje i pješačenje

Gdje ima bogate prirode ima mjesta i za bicikliranje i pješačenje. Za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci nema ničeg ljepšeg nego sjesti na biciklu i uputiti se u gustu šumu, debelu hladovinu i istraživati bogatstvo prirode. Šetnje duge satima ili trčanje kroz netaknutu prirodu primirit će vam duh i riješiti vas stresa.

5. Zipline

Jedna od najnovijih atrakcija aktivnog odmora Omiša svakako je zipline iznad kanjona rijeke Cetine. Preko tri sata jurnjave na 2 kilometara dugačkim žicama toliko je jedinstveno iskustvo da ćete ga prepričavati iz dana u dan, o kojem više možete saznati ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju