Svaki stanovnik Zemlje godišnje u prosjeku pojede 20 kilograma ribe, što je skoro dvostruko više nego li prije 50 godina. Zbog te činjenice i prekomjernog i neselektivnog izlova ribe, moglo bi se dogoditi da ribe u bliskoj budućnosti, već 2048. godine izumru.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Stoga je WWF (World Wide Fund for Nature) pokrenuo projekt kojim želi zaustaviti prekomjerno izlovljavanje i podići svijest o održivom ribarstvu te kupovini ribe koja dolazi iz održivih izvora. Zbog toga ćemo vam u narednim tjednima donositi njihove "Priče o ribama" i recepte nekih od najboljih europskih chefova. Danas uživajte u srdelama prema receptu Eliasa Mamalakisa, glavnog urednika grčkog izdanja časopisa "Olive”. Ostale recepte potražite ovdje.

Više o projektu pročitajte na kojuribukupiti.org i na stranicama WWF-a.