Nikad zanimljiviji raspored radionica te sudjelovanje brojnih nacionalnih i regionalnih vinarija najbolji je razlog da se pridružite brojnim ljubiteljima ugodnog življenja u Osijeku! Objavljen je dio programa za WineOS, Festival vina, delicija i ugodnog življenja.

Najveći vinski festival na istoku Hrvatske, WineOS, ove će zime doživjeti svoje peto izdanje. Glavni promotivni događaj u vinskoj regiji Slavonija i Podunavlje donosi mnogo noviteta, a prema riječima organizatora, udruge "Dekanter", sve je spremno za još jedan vinski spektakl.

Podsjećamo da će WineOS 5 donijeti mnogo noviteta. Svakako su najvažnije promjene su nova, ekskluzivnija lokacija, konkretno restoran "Muzej Okusa", te novi termin na samom početku nove kalendarske godine. Tako će se ovaj festival održati 11. i 12. siječnja 2019. godine.

To konkretno znači da će vinoljupci, po svršetku uživanja u blagdanima i proslave u "najluđoj noći", nakon kratkog odmora imati priliku uživati u najboljim vinima istoka Hrvatske te društvu brojnih gostiju iz regije i šire. WineOS će ujedno biti i odlično zagrijavanje za najvažniji vinski datum u kalendaru, blagdan Svetoga Vinka, koji je desetak dana kasnije.

Posjetitelji će ponovno moći uživati u vinima najvažnijih vinarija iz regije Slavonija i Podunavlje, gostiju iz drugih hrvatskih regija, ali i onih iz susjednih zemalja. Osim vinara, izlagat će i proizvođači raznih delicija, suhomesnatih proizvoda, sireva, rakija i slastica, mahom s našeg područja. Lokalni proizvođači Osječanima i njihovim gostima i ove će se godine predstaviti zahvaljujući pomoći Osječko-baranjske županije.

WineOS WineOS (Foto: PR)

Festival će i ove godine pratiti program radionica koje su već sada izazvale veliko zanimanje publike. Dapače, veći dio edukativnih predavanja, koja je ponovno osmislio poznati vinski bloger Željko Garmaz, već je do kraja rezerviran. Organizatore posebno veseli činjenica da se za njih predbilježio velik broj ljudi iz raznih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja, što pokazuje da su i termin i teme izuzetno privlačni.

Ulaznice za festival prodaju se po cijeni od 80 kuna i već ih je sada moguće nabaviti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Tamo možete nabaviti i ulaznice za radionice na kojima još ima slobodnog mjesta, a njihova je cijena 50 kuna. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat.

Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.

Lažna sarma: Kako napraviti omiljeni svitak kad u kući nema mljevenog mesa? Sarma od krumpira - 7 Sarma od krumpira - 6 Sarma od krumpira - 1 +2 Sarma od krumpira - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju