Jubilarno deseto izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja koje s eiščekivalo s nestrpljenjem donijet će dosad najviše izlagača.
"WineOS ove godine bilježi rast broja izlagača od 20-ak posto te će se tijekom sajma na izlagačkim mjestima i pozornici predstaviti više od 150 izlagača i brendova. Dakako, i ove su godine u fokusu vinari iz Slavonije i Hrvatskog Podunavlja, o čemu najbolje govori pojačani angažman udruge Graševine Croatice čime WineOS i formalno postaje središnja vinska manifestacija istočne Hrvatske“, kažu organizatori.
People's choice
WineOS će svim posjetiteljima ponudit priliku da svojim glasovima proglase najbolja vina i destilate koji će se predstaviti na sajmu.
"Svi gosti WineOS-a moći će glasovati za proizvode koji su po njihovom mišljenju najbolji putem posebne web aplikacije. Njoj će pristupiti skeniranjem QR koda, koji će biti istaknut na više mjesta u dvoranama Gospodarskog centra. Oni koji to žele moći će ostaviti svoje podatke te upisivanjem emaila ili broja telefona ući u ždrijeb za izvlačenje nagrada za posjetitelje.
Nagrade će na kraju sajma biti uručene za najbolje proizvode u pet kategorija koji su dobili najviše glasova posjetitelja. Riječ je o kategorijama bijelih, rose, crnih i pjenušavih vina te destilata. Iako su uvijek nagrade stručnih ocjenjivačkih sudova važne proizvođačima, glasovi publike svakako će im biti izvrsna vodilja po pitanju želja i ukusa krajnjih potrošača.
Najboljima će na pozornici biti uručena priznanja organizatora dok će dobitnici nagrada za glasovanje biti obaviješteni putem emaila ili telefonski. Organizatori pozivaju posjetitelje sajma da se u što većem broju uključe u izbor te svojim glasovima pomognu svoje favorite u osvajanju nagrada. Poklone za posjetitelje osigurala je vinarija Belje u vidu magnum boca graševine s posebnom etiketom koja će dobitnicima zasigurno biti i lijepa uspomena na deseti WineOS by Graševina Croatica“, dodaju organizatori.
"Bogatu ponudu naših proizvođača i ovaj će put upotpuniti gosti iz svih hrvatskih regija te gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovačke i Italije. Bogat program na pozornici uz vinske razgovore i ove će godine začiniti kulinarski show. Masterclass predavanja, Wine&Dine radionice Graševine Croatice, zanimljiva predavanja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Hrvatskog sommelier kluba, kao i eno-gastro kviz kojeg priprema Dean Kotiga, dodatni su poziv gostima“, istaknuo je predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić.
"I dosad smo surađivali s Dekanterom i podržavali WineOS, a sada smo i službeno ušli u organizaciju kako bismo još više istaknuli važnost regije Slavonija i Hrvatsko Podunavlje u proizvodnji vina u našoj zemlji. Okupljamo neke od najvećih i najboljih proizvođača vina u državi, a graševina je naša perjanica koja je u svakom smislu najvažnija. Svakako valja naglasiti da su naše besplatne Wine&Dine radionice već gotovo pune i od same najave izazivaju veliko zanimanje gostiju“, rekao je direktor Graševine Croatice Tomislav Panenić.
Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.
WINEOS 10 PROGRAM
PETAK 10.1.
- 14,00 Masterclass radionice 14, 15,45, 17,30 (na prvom katu)
- 15,00 Početak sajma
- 15,00 Wine&Dine radionice 15, 16, 18, 19,30 (amfiteatar)
- 15,15 Razgovor Graševina Croatica
- 15,35 Druženje s kumovima sajma
- 15,55 Cooking Show – Danijel Petrić (rostbeef)
- 16,25 Gosti na pozornici: HAPIH i GS1
- 17,00 Službeno otvaranje sajma
- 17,00 Radionica HAPIH (amfiteatar)
- 17,30 Cooking show – Alen Radanović (zimska pizza)
- 18,00 Vinski razgovori
- 18,20 Gosti na pozornici: Orka grupa
- 18,40 Vinski razgovori
- 19,00 Cooking show – Nenad Komes (smash ćevapi)
- 19,00 Radionica HSK (na prvom katu)
- 20,15 Druženje s kumovima
- 21,00 Kraj prvog dana
- 22,00 After party (Klub Oxygene)
SUBOTA 11.1.
- 14,00 Masterclass radionice 14, 15,45, 17,30 (na prvom katu)
- 15,00 Početak sajma
- 15,00 Wine&Dine radionice 15, 16, 18, 19,30 (amfiteatar)
- 15,20 Druženje s kumovima sajma
- 15,45 Cooking show – Alen Radanović (zimska pizza)
- 16,00 Gosti na pozornici: HAPIH i GS1
- 16,15 Vinski razgovori
- 17,00 Radionica HAPIH (amfiteatar)
- 17,05 Cooking show – Danijel Petrić (pulled pork)
- 17,35 Vinski razgovori
- 18,05 Gosti na pozornici: Orka grupa
- 18,30 Cooking show – Deni Srdoč (rižot s kobasicom)
- 18,40 Vinski razgovori
- 19,00 Eno gastro kviz by Dean Kotiga (na prvom katu)
- 19,30 Vinski razgovori
- 20,00 Druženje s kumovima
- 20,20 Proglašenje People's Choice
- 21,00 Zatvaranje sajma
- 22,00 After party (Klub Oxygene)
Leteće kino i najveći američki bowling u Zagrebu: Zabavni park Everfun otvorio se na zapadu grada +20