Ako početkom ovog ljeta nećete potegnuti do mora, donosimo vam alternativu. Potegnite do toplica i pucajte selfije kao i oni koji se izležavaju na plažama. Iako na fotografijama neće biti palmi i pješčanih uvala, prijatelji na društvenim mrežama bit će ljubomorni što ste se snašli i osvježili. Još bolje, povedite i njih!



Top-Terme Topusko dobra su ideja za provod za cijelu obitelj. Smještene su na mirnoj lokaciji, a osim 5 vanjskih, nude uživanciju i u unutarnjem bazenu. U neposrednoj blizini nalazi se izvor rijeke Gline, a dodatnu ponudu čine i a la carte i pansionski restoran, rekreacijski i wellness centar sa saunama, sportska dvorana u kojoj se možete okušati u različitim sportovima i suvenirnica, u kojoj možete iznenaditi one ljubomorne pokojim poklonom.

Iako svi ljeti volimo boraviti u hladu, ovdje se možete okušati i u odbojci na pješčanim terenima, a Terme su posebne po tome što su bazeni punjeni termalnom vodom vulkanskog porijekla. Ovdje je sve samo ne dosadno, jer se u okolici možete upustiti u paintball avanture, skoknuti na rafting do Mrežnice, Korane i Une ili skočiti na bicikli i istražiti prirodne kreacije rijeke Gline. Cjelodnevno kupanje u Termama odmaknut će vas od dosadne svakodnevice, jer, osim što ćete se odmoriti, dobro ćete se zabaviti i vaš novčanik vam neće zamjeriti.

Ako vam samo kupanje nije dovoljno, imamo rješenje i za ovaj problem. Priuštite si trostruki wellness doživljaj i isprobajte PAR EXELLANCE masažu u trajanju od 60 minuta, pročistite se od toksina u sauni i nakon svega se opustite u bazenu. Masaža će vas relaksirati, potaknuti vam cirkulaciju i uravnotežiti vas, a boravak u saunama stresu će reći doviđenja. Ne, ne pričamo o svjetski poznatim destinacijama, već govorimo o uživanciji u Hrvatskoj, jer sve ovo možete u Stubičkim Toplicama.

U sklopu Toplica nalazi se kupalište hotela Matija Gubec, u kojem se možete zabaviti u termalnoj vodi koja datira još iz antičko – rimskog doba, a sve to nedaleko sjevernih obronaka Medvednice u Hrvatskom zagorju. Istražite novouređeni wellness centar i poklonite si malo uživanja za sebe. Povedite dragu osobu i odmorite se okruženi izvanrednim prirodnim ljepotama, jer bolesni odavde nećete otići. Ipak, boravak u Stubici doživljaj je koji ćete sigurno pamtiti.



Još jedna oaza u Zagorju omogućava vam guštanje, odmor, zabavu i svakako rekreaciju. Vodeni park Termi Jezerčica sastoji se od čak 8 unutarnjih bazena s prirodnom termalnom vodom bogatom ionima. Ljekovitih svojstava vode ne nedostaje, a ako se ne bojite rekreacije, priključiti se možete i svakodnevnim vježbama u bazenu koje održavaju fizioterapeuti.

Jezerčica nudi uživanje i u otvorenim i zatvorenim bazenima, a klinci će se zabaviti u vanjskom vodenom parku na tri tobogana, dok će bake i djedovi te roditelji koji ih pomno prate, opustiti svoje tijelo hidro-masažom i uživati u masažnim topovima. Osim što ćete u Jezerčici odmoriti svoje tijelo i um, s vanjskih bazena pružaju se prekrasni pogledi na hrvatski cvjetni vrt perunika i Grad labirinta, zato istražite Jezerčicu na samom izvoru prirodne ljekovite vode i utažite želju za hedonizmom.

Smatrate li da nismo zadovoljili vaša očekivanja, sjedajte u auto i krenite prema Sloveniji u mjesto koje je omiljeno za sve generacije. Bazenski kompleks Zdravilišče Radenci nudi bazene punjene radenskom mineralnom vodom koja blagotvorno djeluje na bolesti srca, smanjuje reumatske probleme te utječe na poboljšanje kretanja.

Ovdje će uživati i veliki i mali, a svoje mališane posebno ćete zaintrigirati ispričate li im priču o tome da put vodi u bazene utiru vilenjaci ispod zemlje. Uz standardno kupanje tu ćete i dobro prizalogajiti, a u ponudi su i programi Beauty i Ayurveda centra. Boravak u ovom najstarijem slovenskom lječilištu zadovoljit će sve generacije, a usput možete istražiti i ostale ljepote ovog kraja. Cjelodnevno kupanje dobra je alternativa moru ako vam vožnja do Slovenije ne predstavlja problem, a ovdje ćete se sigurno i dobro provesti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju