A što ako biste ove godine posjetili Španjolsku? Ima li što loše u tome? Naravno da nema. Strastvena, sofisticirana i odana dobrom životu, Španjolska je toliko stereotipna, a opet toliko različitija od onoga što ste zamišljali.

Raznolik krajolik pokreće duh i tijelo Španjolske. Pirineji i Picos de Europa jednako su predivni kao i bilo koji drugi planinski lanac, a snijegom prekriveni vrhovi Siera Nevade uzdižu se u prkos suncem opečenih ravnica u Andaluziji. Prelijepe litice na sjeverozapadu Šanjolske, urezane u Atlantik, nutralizirane su šarmantnim uvalama i nekim od najljepših plaža na Mediteranu. A u kojem god smjeru da pošli, naići ćete na bezvremenska sela na vrhovima brežuljaka, nagomilane u dolinama ili položene uz obalu, sela koja su ponosni svjedoci o vremenima stare Španjolske.

Hrana i vino nacionalna su opsesija, i to s dobrim razlogom. Temelj španjolske kuhinje je čista jednostavnost, neprocjenjiva raznovrsnost i tradicionalni recepti koji se stoljećima prenose s koljena na koljeno. Neka od najboljih jela svog života iskusiti ćete ili u tapas baru, prepunom galame i veselja, ili, u Michelinovom zvjezdicom nagrađenom restoranu, u kojem kuhaju neki od najboljih svjetskih kuhara. Bilo kako bilo, širina gastronomskog doživljaja koji vas očekuje u Španjolskoj neopisivo je prekrasana.

Ovo je zemlja koja živi u sadašnjosti i za to postoji jedan jako dobar razlog – 'fiesta'. Jedna od najpoznatijih riječi iz španjolskog jezika govori o tome da je život u Španjolskoj zabava i čini se da su svi pozvani. Možda ćete to osjetiti na prepunoj ulici, nakon ponoći, kada se svo stanovništvo grada sjati van kako bi se zabavili. Ili ćete doživjeti trenutak kada će vas flamenco plesač dirnuti u dušu. Što god da se dogodi, uhvatit ćete sebe u priznanju da baš volite Španjolsku.

Nemilosrdni život koji se odvija na ulicama, u vama će stvoriti dojam da je ovo jedno od onih mjesta na svijetu u kojem se sve može desiti. Strastveni Španjolci tvorci su svakodnevnog života, a ovo je zemlja s glazbom u svojoj duši, ljubavi prema finoj hrani, divljih krajolika i posebnim talentom za slavljenjem svega u životu.



Španjolska jednostavno zove da je posjetite. Barcelona, Zaragoza, Madrid, Toledo i Valencija. Sedam dana proputovanja kroz ovu predivnu zemlju biti će dovoljno da se upoznate s njenim najljepšim gradovima, ljudima te okusite neka od najboljih jela koja mogu ponuditi. Tura koja počinje na obali, vodi vas u unutrašnjost i opet završava na obali.

No, ako ste više za izležavanje na plaži i posvećivanje svojem miru i opuštanju, Costa Brava je obala za vas. Popularnije nazvana španjolska rivijera pravi je hedonistički raj na zemlji. Ovdje možete uživati u prekrasnim plažama, uvalama, čistom moru i bogatom podmorju, a da ne morate biti zabrinuti kako ćete ostati zakinuti za nezaboravne okuse unutrašnjosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju