Za sladoled se kaže da je najstarija slastica na svijetu i u mnogim zemljama najpopularniji desert. Povijest sladoleda temelji se na različitim pričama. Tako su ga, prema jednoj, pripremali još Kinezi prije 3000 godina. Bila je to receptura kakvu poznajemo danas. No zbog masnoća i šećera preporučuje se maknuti ga s jelovnika ako želite izgubiti kilograme. Kako bi mogao uživati do mile volje u omiljenoj ledenoj poslastici, zagrebački slastičar Mario Vujinović osmislio je sladoled koji možete jesti i kad ste na dijeti. I tako je krenula ideja o sladoledu punom proteina. Na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi, no u sastojcima se razlikuje.

Za razliku od klasičnog sladoleda, proteinski ne sadrži šećer niti masnoće - ima jedan tajni sastojak zbog kojeg u njemu mogu uživati čak i oni na dijeti jer se od njega, kako tvrdi, nećete udebljati.

"Proteinski sladoled pun je antioksidansa, a dobar je i za kosti, kožu, kosu i nokte“, kaže Mario Vujinović koji je odrastao u obitelji u kojoj su njegova majka i baka pripremale različite slastice, a on bi često pomagao u kuhinji. Slatki staž traje već 17 godina, a znanja je skupljao i u inozemstvu. Njegovo je slatko carstvo zagrebački Butik torti i slastica.

Školovao se u prestižnoj francuskoj školi Le Cordon Bleu, a pripremao je kolače i za predsjednika Busha kad je bio u posjetu Hrvatskoj.

Doznajte više o Mariju Vujinoviću u videu IN Magazina. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju