Američki umjetnik Ra Paulette poznat je po kreiranju prekrasnih umjetnina u zidovima špilja diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Ručno ukrašene špilje uglavnom se nalaze u privatnom posjedu i teško ih je razgledati bez prethodnog dogovora s vlasnicima, dok su neke skrivene od pogleda i ostavljene slučajnim prolaznicima da ih samostalno otkriju.

Ra Paulette osebujni je individualac koji se sam naučio kreirati umjetnička djela pomoću lopata, strugalica i krampa. Nije išao na studij, a od novca mu je mnogo važnija umjetnička vizija. Postoje izvori koji tvrde da za sat vremena rada traži tek 12 američih dolara (75 kn), što je tek nekoliko dolara više od najniže nadnice u SAD-u.

No valja imati na umu da za stvaranje njegovih kreacija ponekad trebaju i godine.

U planinskom dijelu gradića Embudoa u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko Ra Paulette "uređivao" je stan skriven u špilji.

Svakoga tjedna rezbario je po 20 sati, a za dvije godine završio je ovu impresivnu građevinu na čijim se zidovima i stropovima izmjenjuju zapanjujući motivi.

Kako ona izgleda, provjerite u našoj fotogaleriji.

Grad u kojem su temperature toliko visoke da ljudi žive ispod zemlje Coober Pedy - 1 Coober Pedy - 2 Coober Pedy - 3 +7 Coober Pedy - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju