Na ulazu u eko-etno selo Humac i na nadmorskoj visini od 350 metara smjestila se pitoreskna kamena kuća za odmor. U potpunosti je obnovljena, a nalazi se 10 kilometara od Jelse na Hvaru.

Svega desetak minuta je udaljena od prekrasnih plaža, a pruža zapanjujući panoramski pogled na otok Brač, Zečevo, Vrbosko i Starogradski zaljev, te osigurava uživanje u spektakularnom zalasku sunca.

Ovdje vam je na raspolaganju jedna dvokrevetna soba, galerija s dva kreveta i jednim bračnim krevetom, kuhinja s kaminom i hladnjakom, te dvije kupaonice s WC-om. Iako je riječ o pitoresknom mjestu ruralne arhitekture ovdje neće zaobići "povlastice“ modernog svijeta poput Wi-Fija. U Humcu vas očekuje mir i tišina U Humcu vas očekuje mir i tišina (Foto: Airbnb)

Idealno je mjesto za osobe željne mira, tišine i stapanja s prirodom. Tome u prilog ide i činjenica kako se kuća opskrbljuje strujom preko solarnih panela dok se voda uzima iz podzemnog spremnika koja se puni kišnicom te zagrijava posebnim solarnim sistemom.

Domaćini će vam posuditi bicikle (bez ikakve naknade) i potaknuti vas da istražite nekadašnje pastirsko nasilje osnovano u 17. stoljeću koje je isprepleteno starim kamenim kućama, uskim ulicama, netaknutom prirodom i lavandom koja se tu uzgaja od 1950. godine.

Iz ovog eko-etna sela organizira se i posjet Grapčevoj špilji, jednom od najvažnijih pretpovijesnih nalazišta na Mediteranu.

Kuća odjednom može primiti sedam gostiju, a iznajmljuje se po cijeni od 320 kuna po osobi i danu.

Zavirite u fotogaleriju i odmorite oči na umirujućim prizorima eko-etno kuće u Humcu na Hvaru. Obnovljena kuća u Humcu Obnovljena kuća u Humcu (Foto: Airbnb)