Helen Hunt u filmu govori Tomu Hanksu kako mu je avion skrenuo južno s predviđene rute i prisilno sletio na otok 600 milja južnije od otočja Cook. Pregledavanjem Google mapsa vidljivo je da južnije od ovog otočja nema apsolutno ničega sve dok ne udarite u Antarktik.

Pa gdje se onda snimao Brodolom života? Odgovor je - na Fijiju, i to na malenom otoku pod imenom Monuriki, koji je dio otočja Mamanuca. 


Ako želite vidjeti otok iz ptičje perspektive samo kliknite na ovaj link - zumirate li, moći ćete vidjeti plažu na istočnoj strani gdje je Hanks provodio većinu svojeg vremena, a na južnoj strani nalazi se pećina u kojoj je našao svoje sklonište.

A ako vam to nije dovoljno i želite i fizički posjetiti ovaj otok, najbolje vam je da se uputite u grad Nadi na Fijiju i tamo unajmite jednog od mnogih tour-operatera koji nude jednodnevne izlete. Pa ćete se moći izležavati na plaži, ali i popesti se na planinu koja se izdiže iz središta otoka - istu onu na kojoj se Hanks planirao objesiti. Cijene variraju, ali računajte na nekih 100 američkih dolara.

Želite li pak u potpunosti suprotno iskustvo od gore opisanog, možete rezervirati smještaj u istoimenom resortu na Matamanoi, koji se nalazi južnije od Monurikija. Ovdje možete uživati u hrani koju će samo za vas pripremiti glavni kuhar, plivati u beskonačnom bazenu, ili spavati po cijele dana u bungalovu koji se nalazi na samoj plaži. A sve to za  400 dolara po noći. Skupo, da, daleko, da... samo se jednom živi - da!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju