Mladi vinar Terzolo na ovu degustaciju u ugodan prostor Pod Zidom donosi svoju Malvaziju Istarsku 2014., Rosé 2014., Merlot 2012., Teran 2013. i Muškat žuti 2013.


Obitelj Terzolo inače posjeduje 6 hektara vinograda na crvenoj zemlji na zapadno-istarskom vinogorju. Uz vrhunska vina obitelj se bavi i proizvodnjom meda, kao i maslinovim uljima, pa će nam tako na vinsku degustaciju donijeti na kušanje svoje ekstra djevičansko maslinovo ulje od sorti lecino i pendolino. 

Uz mladu Malvaziju Istarsku 2014. chef Nikola Bilandžija pripremit će  sporo pečen svinjski vrat s korijandrom, komoračem i gorušicom na tostu od focaccie s coleslaw salatom, a sve preliveno maslinovim uljem Terzolo.


Uz Rosé 2013. dolazi cous cous salata s povrćem na bruschetti, dok će se uz Merlot 2012. kušati basa s pršutom i vlascem, tost i maslinovo ulje Terzolo. Goveđi carpaccio s rikolom, acetom s tartufima i Grana Padano sirom sljubit će se uz Terzolo Teran 2013.

I za kraj, tu je Muškat žuti 2013. i osvježavajuća voćna salatica prelivena medom obitelji Terzolo.


Stoga, ne propustite dašak Istre u srcu Zagreba, dođite probati terzolo Pod Zidom u utorak 16. lipnja u 20:30 sati Cijena degustacije je 130 kn, a predbilježiti se možete na broj telefona 098 669 690, ili na mail info@podzidom.hr. Punkufer ne propušta takve prilike - vidimo se!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju