Sastojci za tijesto: 

80 ml mlijeka
1,5 žličice suhog kvasca
1/2 žličice šećera
1/2 žličice soli
80 ml mlijeka
1 jaje
115 g maslaca
300 g glatkog brašna + još prema potrebi

Nadjev:

250 g piletine
150 g šampinjona
2 žlice maslaca
1 glavica luka
½ žličice češnjaka u granulama
sol, papar

Za premazivanje:

1 žumanjak
1 žlica mlijeka

Priprema:

1. Pomiješajte kvasac i mlijeko sa šećerom i malo brašna pa ostavite pokriveno desetak minuta.

2. Rastopite maslac i dodajte ga u razmućeno jaje pa dodajte i mješavinu s kvascem, sol i postepeno prosijano brašno te umijesite meko tijesto. Prema potrebi dodajte još brašna tako da se tijesto ne lijepi, ali ostane mekano pa ostavite desetak minuta.

3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.

4. Propirjajte luk na maslacu pa dodajte sjeckanu piletinu te nakon nekoliko trenutaka gljive i češnjak.

5. Tijesto podijelite na loptice pa u sredinu svake dodajte nadjev pa preklopite i zalijepite krajeve. Premažite mješavinom umućenog žumanjka i mlijeka pa pecite oko 25 minuta. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju