Sastojci za tijesto:
80 ml mlijeka
1,5 žličice suhog kvasca
1/2 žličice šećera
1/2 žličice soli
80 ml mlijeka
1 jaje
115 g maslaca
300 g glatkog brašna + još prema potrebi
Nadjev:
250 g piletine
150 g šampinjona
2 žlice maslaca
1 glavica luka
½ žličice češnjaka u granulama
sol, papar
Za premazivanje:
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
Priprema:
1. Pomiješajte kvasac i mlijeko sa šećerom i malo brašna pa ostavite pokriveno desetak minuta.
2. Rastopite maslac i dodajte ga u razmućeno jaje pa dodajte i mješavinu s kvascem, sol i postepeno prosijano brašno te umijesite meko tijesto. Prema potrebi dodajte još brašna tako da se tijesto ne lijepi, ali ostane mekano pa ostavite desetak minuta.
3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
4. Propirjajte luk na maslacu pa dodajte sjeckanu piletinu te nakon nekoliko trenutaka gljive i češnjak.
5. Tijesto podijelite na loptice pa u sredinu svake dodajte nadjev pa preklopite i zalijepite krajeve. Premažite mješavinom umućenog žumanjka i mlijeka pa pecite oko 25 minuta.