Na Gotlandu, najvećem otoku baltičkog mora, švedski restoran Rot ribu priprema na specifičan način. Kako para ne bi izišla van, tijekom pečenja ribu slojevito omotaju novinama i zatim preliju rastopljenim staklom koje drži temperaturu od 1150 °C.

 

A post shared by Fungi (@fungismaken) on

U trendu Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Morenia - 2 Crno jaje Sve je uključeno u cijenu: 3 odlične ponude na jugu Lijepe Naše u hotelu s četiri zvjezdice


Sličan se učinak postiže pečenjem u soli, ali ovako je mnogo brže. Za 20 minuta staklo počinje pucati, a riba je gotova. Staklo se razbije, a novine pažljivo očiste. Oni koji su kušali ribu u Rotu kažu da je meso sočno i neodoljivo meko.