Na Gotlandu, najvećem otoku baltičkog mora, švedski restoran Rot ribu priprema na specifičan način. Kako para ne bi izišla van, tijekom pečenja ribu slojevito omotaju novinama i zatim preliju rastopljenim staklom koje drži temperaturu od 1150 °C.

 

A post shared by Fungi (@fungismaken) on

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak


Sličan se učinak postiže pečenjem u soli, ali ovako je mnogo brže. Za 20 minuta staklo počinje pucati, a riba je gotova. Staklo se razbije, a novine pažljivo očiste. Oni koji su kušali ribu u Rotu kažu da je meso sočno i neodoljivo meko.