Sastojci za cordon bleu:
2 pileća prsa bez kosti
8 kriška šunke po želji
8 kriški topivog sira po želji
½ čajna žličica češnjaka u prahu
½ čajna žličica luka u prahu
sol i papar po želji


Za pohanje:
2 jaja
200 grama krušnih mrvica
100 grama brašna

Priprema:
1. Pileća prsa dobro istrljajte začinskom mješavinom sastavljenom od soli, papra, te luka i češnjaka u prahu.

2. Pileća prsa stavite u plastičnu foliju te dobro istucite batićem za meso dok ne dobijete ravnu površinu.

3. Na tako pripremljenu piletinu pravilno raspodijelite četiri kriške sira i šunke. Smotajte piletinu u rolicu i čvrsto je obložite plastikom.

Stavite piletinu u hladnjak na 30 minuta da se meso stisne.

4. Panirajte rolice piletine na klasičan način uz pomoć jaja, brašna i krušnih mrvica.

5. Ispecite tako pripremljene rolice u dubokom ulju na 170 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta sa svake strane.

6. Termometrom provjerite unutrašnjost mesa. Piletina je pečena kada je meso u središtu postiglo temperaturu od 74 stupnjeva.

Ako meso nije pečeno, završite ga termički obrađivati u pećnici na 170 Celzijevih stupnjeva.

7. Narežite rolice na kriške i poslužite uz sezonsku salatu te umak po želji. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako se priprema pileći cordon bleu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju