Sastojci za 6 do 8 osoba:
450 grama mljevene junetine
800 ml umaka od rajčice
500 grama kupovnih tortelina od sira
400 grama sira mozzarella
100 grama luka
1-2 češnja češnjaka
50 grama svježih listića bosiljka
1 žlica maslinovog ulja
1 čajna žličica sušenog origana
1 čajna žličica sušenog timijana
2 čajne žličice sušenog peršina
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Skuhajte torteline prema uputi na pakiranju.

3. U tavi prepržite mljeveno meso dok ne dobije tamnosmeđu boju. Zajedno s mesom prepržite luk i češnjak nasjeckan na sitne komade.

4. Meso sljubite sa sušenim začinima i umakom od rajčice. Kuhajte sve zajedno oko desetak minuta uz povremeno miješanje.

5. U vatrostalnoj posudi napravite složenac redajući umak, torteline, nasjeckane listiće bosiljka i naribanu mozzarellu dok ne potrošite sve sastojke.

6. Zapecite složenac u pećnici oko 15 do 20 minuta dok se sir na vrhu ne zapeče.

7. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!

U videu Tasty Juniora pogledajte kako se priprema složenac od tortelina, mljevenog mesa i sira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju