Omiljeno okupljanje društva željnog dobre zabave zasigurno je roštilj. No, ponekad nije lako izdržati iščekivanje dok se meso peče, ali i za to postoji rješenje.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Nestrpljivo društvo iznenadite ukusnim i brzim predjelom, mazalicama, gdje se ćevapi koriste na potpuno drugačiji način. Za njihovu izradu vam je potrebno samo par lepinja i ćevapi.

Stoga krenite u kulinarsku akciju za koju će vam zasigurno poslužiti i kratki recept u nastavku. Ukoliko je gladnih očiju više, povećajte i količine.



Mazalice

Sastojci:

PIK 100 posto juneći ćevapi 810 grama
5 do 6 lepinja

Priprema:

1. Lepinje narežite na kriške na način kako biste rezali kruh. Na svaku krišku razmažite ćevap u tanjem sloju i prstima lagano utisnite meso po površini šnite lepinje. Kako pri pečenju rubovi ne bi zagorjeli potrebno je pokriti lepinju mesom sve do rubova.

2. Mazalice kratko pecite na roštilju, najprije okrenuto mesom prema dolje, a kad su pečene, okrenite ih i pecite još koju minutu. Možete ih servirati uz luk, roštilj umak, kajmak ili šopsku salatu.