Kontinentalni dio Hrvatske u vrijeme maškara najčešće uživa u krafnama. Ova pokladna slastica od dizanog tijesta obično se nadjeva domaćim marmeladama, a posipa šećerom u prahu.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Od istog tijesta moguće je napraviti i poderane gaće koje se često peku u Slavoniji u dubokom ulju.

Za Istru i Kvarner uobičajena je priprema fritula. Ove "bombice" od ukusnog tijesta peku se u dubokom ulju, a po želji prelijevaju ukusnim umacima.

U Dalmaciji se pak gušta u hrskvim štapićima - kroštulama koje je moguće napraviti od samo 3 sastojaka.

Krafne Krafne (Foto: Stockfood)

Imamo recepte za svaku pokladnu slasticu. Isprobajte ih i oduševite svoje ukućane...

---> Tradicijski recept od 5 sastojaka za domaće krafne i "poderane gaće".

---> Dalmatinske kroštule: Najjednostavniji recept od 3 sastojka koji ćete obožavati

---> Esplanadin recept za brze fritule s kojima ćete postati kralj karnevala.