Sastojci za 10-ak kroštula:
200 ml vrhnja za kuhanje
270 grama glatkog brašna
mrva soli

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

vanilin šećer za posipanje
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. U zdjelu prosijajte brašno i sol, miješajte vilicom uz postupno dodavanje vrhnja.

2. Kad se sastojci spoje, prebacite smjesu na radnu površinu. Mijesite je sve dok ne dobijete glatko tijesto.

3. Razvaljajte tijesto i izrežite trakice. (Ako imate aparat za izradu domaće tjestenine, postupak će vam biti još lakši!)

4. Zagrijte ulje u dubokoj, ali ne i preširokoj posudi. Komade tijesta pržite nekoliko minuta sa svake strane, izvadite ih i ocijedite od viška masnoće na papirnatim ubrusima. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Savjet plus
Za prženje kroštula najbolje je koristiti biljna ulja koja nemaju prevladavajući miris i okus.

Još zanimljivih slanih i slatkih recepta možete pronaći na blogu Ave Dulcis.

Dalmatinske kroštule Dalmatinske kroštule (Foto: Tamara Ivančić)