Sastojci za 10-ak kroštula:
200 ml vrhnja za kuhanje
270 grama glatkog brašna
mrva soli

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

vanilin šećer za posipanje
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. U zdjelu prosijajte brašno i sol, miješajte vilicom uz postupno dodavanje vrhnja.

2. Kad se sastojci spoje, prebacite smjesu na radnu površinu. Mijesite je sve dok ne dobijete glatko tijesto.

3. Razvaljajte tijesto i izrežite trakice. (Ako imate aparat za izradu domaće tjestenine, postupak će vam biti još lakši!)

4. Zagrijte ulje u dubokoj, ali ne i preširokoj posudi. Komade tijesta pržite nekoliko minuta sa svake strane, izvadite ih i ocijedite od viška masnoće na papirnatim ubrusima. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Savjet plus
Za prženje kroštula najbolje je koristiti biljna ulja koja nemaju prevladavajući miris i okus.

Još zanimljivih slanih i slatkih recepta možete pronaći na blogu Ave Dulcis.

Dalmatinske kroštule Dalmatinske kroštule (Foto: Tamara Ivančić)