Sastojci za 10-ak kroštula:
200 ml vrhnja za kuhanje
270 grama glatkog brašna
mrva soli

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

vanilin šećer za posipanje
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. U zdjelu prosijajte brašno i sol, miješajte vilicom uz postupno dodavanje vrhnja.

2. Kad se sastojci spoje, prebacite smjesu na radnu površinu. Mijesite je sve dok ne dobijete glatko tijesto.

3. Razvaljajte tijesto i izrežite trakice. (Ako imate aparat za izradu domaće tjestenine, postupak će vam biti još lakši!)

4. Zagrijte ulje u dubokoj, ali ne i preširokoj posudi. Komade tijesta pržite nekoliko minuta sa svake strane, izvadite ih i ocijedite od viška masnoće na papirnatim ubrusima. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Savjet plus
Za prženje kroštula najbolje je koristiti biljna ulja koja nemaju prevladavajući miris i okus.

Još zanimljivih slanih i slatkih recepta možete pronaći na blogu Ave Dulcis.

Dalmatinske kroštule Dalmatinske kroštule (Foto: Tamara Ivančić)