Uz nekoliko trikova i svježih začina iz te ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
Hrskavi krumpir - sastojci:
- 6 srednjih krumpira
- 75 ml maslinova ulja
- 5 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- morska sol i papar po želji
- malo peršina za ukras
Hrskavi krumpir - priprema:
- Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
- Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).
- Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
- Krumpir u tavi premjestite u pećnicu te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!
Osnova mnogih slasnih jela: Kako napraviti dobar temeljac?