Priprema gratiniranog krumpira ne traje dugo, pa ga možete napraviti za brzinski ručak nakon radnog dana (OK, peče se sat vremena pa i nije toliko brzinski, ali sama priprema je kratka). Odlično ide i uz roštilj, pa ga slobodno isprobajte na idućem obiteljskom okupljanju.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Sastojci:

1 kg krumpira narezanog na tanke ploške
1 luk narezan na kolutiće
80 g naribanog sira cheddara
125 ml mlijeka
250 ml vrhnja za kuhanje
sol
papar
maslac

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite pleh otopljenim maslacem.

2. Stavite vrhnje, mlijeko i luk u tavu na srednje jaku temperaturu. Kuhajte 3 do 4 minute ili dok gotovo počne kipiti. Maknite s vatre te posolite i popaprite. Stavite na stranu na 10-ak minuta da se malo ohladi pa luk izvadite i preselite na tanjur.

3. Stavite trećinu krumpira na dno posude i pustite da se preklapaju. Prekrijte s trećinom luka i trećinom cheddara. Ponovite postupak još 2 puta.

4. Prelijte sa mješavinom vrhnja i mlijeka. Pecite sat vremena ili dok krumpir ne postane mekan, a vrh hrskav i zlatan. Pričekajte 10-ak minuta prije serviranja, da se malo ohladi.