Priprema gratiniranog krumpira ne traje dugo, pa ga možete napraviti za brzinski ručak nakon radnog dana (OK, peče se sat vremena pa i nije toliko brzinski, ali sama priprema je kratka). Odlično ide i uz roštilj, pa ga slobodno isprobajte na idućem obiteljskom okupljanju.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Sastojci:

1 kg krumpira narezanog na tanke ploške
1 luk narezan na kolutiće
80 g naribanog sira cheddara
125 ml mlijeka
250 ml vrhnja za kuhanje
sol
papar
maslac

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite pleh otopljenim maslacem.

2. Stavite vrhnje, mlijeko i luk u tavu na srednje jaku temperaturu. Kuhajte 3 do 4 minute ili dok gotovo počne kipiti. Maknite s vatre te posolite i popaprite. Stavite na stranu na 10-ak minuta da se malo ohladi pa luk izvadite i preselite na tanjur.

3. Stavite trećinu krumpira na dno posude i pustite da se preklapaju. Prekrijte s trećinom luka i trećinom cheddara. Ponovite postupak još 2 puta.

4. Prelijte sa mješavinom vrhnja i mlijeka. Pecite sat vremena ili dok krumpir ne postane mekan, a vrh hrskav i zlatan. Pričekajte 10-ak minuta prije serviranja, da se malo ohladi.