Ako niste znali, sezona je čokoladnih jaja, a mi vam donosimo recept za slatkiš kojega možete napraviti sami kod kuće. Potrebno vam je samo 15-ak minuta, pa već sad isprobajte recept i pripremite se za Uskrs s ovom slasticom.
Sastojci:
Za nadjev:
250 g maslaca od kikirikija ili badema ili indijskog oraščića
30 g kokosovog brašna
3 žlice meda ili javorovog sirupa
Za preljev:
100 g čokolade
1-2 žlice mlijeka (može i biljnog mlijeka)
Priprema:
1. U blenderu pomiješajte sve sastojke za nadjev i potom ih oblikujte u jaja. Stavite ih na pleh na kojemu je papir za pečenje i stavite u zamrzivač dok radite preljev. Preljev napravite tako da otopite čokoladu i pomiješate s mlijekom.
2. Izvadite jaja iz zamrzivača, uronite u čokoladu te ih vratite na pleh i u zamrzivač na sat, dva. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja. Ukoliko koji ostane, vratite u zamrzivač da se ne rastope.
Ne bacajte smeđe banane! 7 finih recepata za iskorištavanje ovog slasnog voća +0