Palačinke se mogu sljubiti s različitim sastojcima – od običnog meda i svježeg voća do čokoladnih namaza. Mogu se složiti čak i slane verzije sa sirom, povrćem, mesom i sličnim sastojcima.
Veliki dio ljubitelja palačinki, pak, ne može odoljeti Nutelli koja se obično premazuje preko površine ove slastice. Umjesto stavljanja Nutelle na tanku palačinku što se obično radi u hrvatskim domaćinstvima, dodajte je u smjesu, pa tako ispecite.
Donosimo vam recept za američke palačinke punjene Nutellom kojima će rijetko tko moći odoljeti. Debele su, slasne i flafaste. Prava milina!
Sastojci za šest palačinki:
- 270 g brašna
- 250 ml mlaćenice
- 6 žlica Nutelle
- 4 žlice rastopljenog maslaca
- 2 žlice šećera
- 1,5 čajne žličice praška za pedivo
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- ulje za pečenje
Priprema palačinki:
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na papir stavite 6 žlica Nutelle – svaku žlicu razdvojenu jednu od druge da se ne dodiruju. Žlicom ih razmažite u krug debljine oko tri milimetra i promjera oko pet centimetra.
- Stavite tako pripremljenu Nutellu u zamrzivač na par sati ili preko noći da se smrzne.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno sa šećerom, sodom bikarbonom, praškom za pecivom i solju.
- U sredini smjese napravite rupu te dodajte rastopljeni maslac i mlaćenicu. Dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Zagrijte veću tavu na umjerenoj temperaturi s malo ulja.
-
Stavite na zagrijanu tavu jednu šeflju (kutlaču) smjese, preko nje dodajte zamrznuti disk Nutelle, pa ga prekrijte s još žlicom ili dvije smjese. Pecite palačinku dok ne postane zlatnožuta oko tri do četiri minute, okrenite je i nastavite peći još dvije ili tri minute.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. S ovom smjesom trebali biste dobiti oko šest palačinki.
- Poslužite palačinke tople s voćem po želji. Dobar tek!
10 sjajnih recepata za neodoljive palačinke iz cijelog svijeta +0