Nakon Sicilije i Sardinije treći po veličini otok na Mediteranu, prema mitologiji je rodno je mjesto Afrodite, grčke božice ljubavi i ljepote. Taj „otok ljubavi“ na kojem ljeto traje većinu godine, obiluje prirodnim ljepotama, a jedna od mnogih nalazi se na jugoistočnoj obali.

Morskim špiljama na Cipru koje fasciniraju oblicima i bojama mnogi se dolaze diviti, uživati u zalasku sunca, a hrabri se oglušuju na zabrane i skaču u veliko plavetnilo s visine od oko 10 metara.

Skokovi u vodu su opasni, a upozorenja i brojevi telefona za hitne slučajeve stoje po cijelom području kako bi se spriječile nezgode i nesreće koje ondje nisu rijetke. Skok s krivog mjesta može biti koban, a oni koji ne primijete plimu ili valove mogu ostati zarobljeni u pećinama. Litice su popularna destinacija mladih turista koji ondje dolaze testirati hrabrost, a nezgode i nesreće nisu rijetkost.    

Nedostupne i zaštićene špilje dom su zaštićenoj sredozemnoj medvjedici, jednoj od najugroženijih vrsta sisavaca na svijetu, koja ondje pristiže donijeti na svijet svoju mladunčad.

Morske špilje obvezna su stanica do nacionalnog parka Cape Greco, koji se istražuje pješice, na dva kotača ili terencem. Kako izgledaju skokovi u vodu s litice, provjerite u videu.  

Otok Antikitera u Grčkoj - 4 Zanimljivosti Kuća na dar, zemljište i 3700 kuna mjesečno: Bi li vam bio to dovoljan poticaj za preseljenje?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju