Vodopad Bliha, poznat i kao Blihin skok, nalazi se u okolini Sanskog Mosta u sjeverozapadnoj Bosni i Hercegovini, otprilike na sat vremena udaljenosti od granice. Vodopad je visok impresivnih 56 metara i geomorfološki je spomenik prirode.

Naš suradnik, fotograf Boris Trogrančić, ispričao nam je kako je prilikom njegova posjeta dan bio oblačan, ali kako to nije pokvarilo njegov dojam o tom fantastičnom mjestu. Boris kaže kako je prilaz toj lokaciji odličan, s vrlo dobro organiziranim mjestom za parking i uređenom stazom koja vodi do samog vodopada.

Kanjon rijeke Vrbas: Je li ovo jedan od najljepših dijelova Bosne i Hercegovine? Kanjon rijeke Vrbas - 3 Kanjon rijeke Vrbas - 2 Kanjon rijeke Vrbas - 4 +3 Kanjon rijeke Vrbas - 5

Ulaz se plaća 1,5 eura i do vodopada treba hodati stazom desetak minuta. Prilaz je idealan za obiteljske posjete.

Boris savjetuje kako je vodopad najbolje posjetiti u proljeće zbog veće količine vode, ali s ovako atraktivnim prirodnim blagom ne može se pogriješiti ni u jedno godišnje doba.

"Sanski Most nalazi se petnaestak kilometara od vodopada. Zanimljivo je da ovako mala rijeka s dužinom od svega 24 kilometra može napraviti ovako bogat i očaravajući vodopad", još je pod dojmom Boris.

Međutim, ta prirodna ljepota ima i svoju mračniju stranu... Kako smo se i sami mnogo puta uvjerili, što je mjesto pristupačnije, to je obično i onečišćenije

Zapamtite, u prirodi ostavite samo tragove svojih koraka! Pokupite smeće, čuvajte prirodu i budite odgovorni prema njoj!

"Obilazim brojne prirodne ljepote i što je mjesto popularnije, svjedočim krajnjoj nekulturi i bacanju smeća u prirodu. Ponekad je ljepše kada su prirodni biseri manje pristupačni, upravo iz tog razloga", zaključuje na kraju Boris, čija putovanja možete pratiti na njegovoj stranici na Facebooku ili profilu na Instagramu.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju