Iz tjedna u tjedan fotograf Boris Trogrančić oduševljava nas senzacionalnim kadrovima prelijepe Bosne i Hercegovine i daje ideje za izlete i vikende u prirodi.

Ovih dana pronašao je još jedan dragulj - kanjon rijeke Vrbas.

"U fotografskom putu kroz sjeverni dio Bosne i Hercegovine naišao sam na nevjerojatne prizore kanjona rijeke Vrbas, između grada Jajca i Banje Luke.
Nekoliko puta sam stajao kako bih se divio nestvarnim prizorima prirode.
Kanjon rijeke Vrbas sigurno je jedno od najljepših područja u Bosni i Hercegovini", smatra Boris, a nakon kadrova koje možete pogledati u videu i našoj galeriji vjerujemo kako ćete se i vi složiti s tom tvrdnjom.

"Kanjon se sastoji od dva manja kanjona, Podmilačje i Tijesno. Proteže se od Banje Luke pa sve do Jajca, a ovdje se uz samu cestu pružaju nevjerojatni prizori. Rijeka Vrbas probila je vapnenačke stijene i tako stvorila kanjon u kojem su se pod posebnim uvjetima, kakvi vladaju u kanjonskom ekosistemu, razvile brojne endemske biljne i životinjske vrste", poručuje Boris.

"Vrbas izvire na planini Vranica kod Fojnice, a ulijeva se na sjeveru Bosne i Hercegovine u Savu. Na Vrbasu se nalazi i umjetno jezero Boćac, nastalo za potrebe hidroelektrane u blizini Mrkonjić Grada", kazao je radoznali fotograf, koji je u kanjonu pronašao i zanimljiv prirodni fenomen - kameni most. 

Vjerujemo da su vas kadrovi kanjona rijeke Vrbas inspirirali i da ćete uskoro sami krenuti u otkrivanje skrivenih ljepota i potragu za kamenim mostom.

Borisa možete pratiti na njegovu profilu na Facebooku i Instagramu.

 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju