Sigurno vam je već dosta onih dosadnih turističkih atrakcija, takozvanih posvuduša po Instagramu s kojih vaš svaki drugi prijatelj ima barem jednu fotku. Vi se odvažite i posjetite one koje su manje poznate, a opet dovoljno zanimljive i neobične da bi ih se isplatilo posjetiti. Evo našeg popisa.

The Phallus Museum na Islandu

U ovom ćete muzeju moći vidjeti čak više od 280 različitih vrsta, pazite sad, penisa i njegovih djelova. Ovaj islandski falološki muzej u Reykjaviku dom je spolovilima kopnenih i morskih životinja, a na vama je sad da odlučite hoćete li se tamo fotkati ili ne. Cijena ulaznice – nešto više od 12 eura.

Starkenberger brewery u Austriji

Sigurno se sad pitate zašto bi se na ovom popisu trebala naći pivovara i to još iz Austrije koja je na daleko poznata po svojim brojnim pivama. No, ova je posebna po tome što vam omogućava da osim što tamo možete guštati u kušanju pive, u njoj se možete i okupati. Da bi uživali u kupanju u pivu, morat ćete to unaprijed rezervirati po početnoj cijeni od 250 eura za minimalno 4 osobe, a vaš bazen bit napunjen s čak 42.000 pinta pive. Cheers! Ili blurp?

Popajevo selo na Malti

Ne, ovdje nećete pronaći plantaže špinata već pravo Popajevo selo. Izgrađeno je 1980. godine od strane Disney produkcijske kuće koja ga je iskoristila za snimanje filma. Prošećite i susretnite se s Olivom i mnogim drugim likovima, a ova uživancija koštat će vas od 11 do 16 eura po osobi, ovisno o godišnjem dobu. Kažu da je ovo mjesto za djecu i one koji se u srcu osjećaju mlado.

Srednjovjekovni muzej torture u Njemačkoj

Ako ste ljubitelj torture i mučenja, ovo je pravo mjesto za vas. Nekima se zna dići želudac od onoga što tamo vide, no možete puno i naučiti. Saznajte kako su nekad mučili ljude, koje su bile smrtne kazne, ponešto o vješticama i njihovu progonu, rigoroznim kaznama, suđenjima i mnoštvu drugih srednjovjekovnih načina torture. Muzej se nalazi u Rothenburgu, a cijena ulaznice je 7 eura.

Electric Ladyland u Amsterdamu u Nizozemskoj

Ovo je prvi muzej na svijetu posvećen flourescentnoj umjetnosti. Ako imate problema s vidom, nemojte ga posjećivati jer ćete biti osljepljeni flourescentnim kontrastima boja. Na ulazu ćete se trebati izuti i istražit ćete ga u posebnim papučama, no već ako je sam muzej čudan, zašto to ne bi bio i način istraživanja. Mnogi preporučuju da prije posjete muzeja posjetite i nadaleko poznate amsterdamske coffee shopove. Sigurno već znate zašto. Sve se dešava u podrumu, a cijena ulaznice je 5 eura po osobi.

Muzej odvratne hrane u Švedskoj

Ovo mjesto nije za svakoga. Ako ste ipak dovoljni hrabri i nalazite se u Švedskoj, posjetite Muzej odvratne hrane u Malmöu. koji će vam predstaviti više od 80 primjeraka hrane koju nikad ne bi željeli vidjeti na svojem tanjuru. Pripremite nos na odvratne mirise i delicije kao što su peuranski žablji smoothie ili pak kineske mini miševe utopljene i kuhane u rižinom vinu. Nećemo dalje, zaista nije za svakog. Cijena ulaznice je 17,55 eura.

Ovo je naš popis, a vi nam javite koje su vama neobične europske turističke atrakcije, a vrijedno ih je posjetiti.

Zimski praznici u Berlinu? Povratne aviokarte iz Budimpešte za manje od 150 kuna Berlin Berlin, Njemačka - 1 Berlin, Njemačka - 2 +8 Berlin, Njemačka - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju