Ćelavi mornar s tetovažama sidra na podlakticama i lulom u ustima animirani je lik iz stripova i serijala crtanih filmova, poznat zahvaljujući špinatu. Odnosno, mogli bismo reći da je špinat poznat zahvaljujući njemu. Slavni Popaj, čiji je glavni neprijatelj Badžo (Bluto), bori se za Olivijinu naklonost, a u potrazi za dodatnom snagom poseže za špinatom. Odmah nakon toga mišići na njegovim rukama vidljivo rastu.

Sve za Popaja
Osim crtanih filmova, snimao se i igrani film u kojem je Popaj bio glavni lik. Selo u kojem živi izgrađeno je na sjeverozapadu Malte i zove se Popeye Village ili Sweethaven Village te je nezaobilazna atrakcija za sve uzraste. Izgrađeno je 1980. u samo sedam mjeseci, sastoji se od 19 kućica za čiju se izgradnju drvo uvozilo čak iz Nizozemske.

Kreativni mještani
Nakon što su odradili posao, tj. snimili sve što su naumili, filmska ekipa napustila je selo. Mještani su u tome prepoznali buduću turističku atrakciju, pa su dodatno uredili selo i pretvorili ga u jednu vrstu zabavnog parka. Tamo možete pronaći muzeje, igraonice i okupati se na nekoj od plaža, a selo čak ima i svoju web-stranicu. Selo je prepuno zanimljivih kuća Selo je prepuno zanimljivih kuća (Foto: Getty Images)
Od filmskog seta do seta za vjenčanje
Budući mladenci sve su češće u potrazi za neobičnim mjestima za vjenčanje, a Popajevo selo jedna je od prilika koje se nude na Malti. Osim vjenčanja, tamo možete organizirati i ostala slavlja, poput dječjih rođendana na kojima djeca mogu naučiti nešto o snimanju filma te glumiti u vlastitom filmu, koji na kraju dana dobivaju kao poklon.

Gdje pronaći Popajevo selo?
Popajevo selo nalazi se na obali koja se u prijevodu zove Uvala sidra (Anchor Bay), 3 kilometra udaljenoj od sela Mellieha. Do Melliehe javnim prijevozom možete stići iz Vallete busom broj 41 i 42, iz Sliema 222, a iz Bugibbe 221. Jednom kad stignete tamo, s centralne stanice busom 101 stići ćete u to neobično i jedinstveno selo.

Kako izgleda Popajevo selo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju