Jeste li čuli za Montmartre? Sa 127 metara nadmorske visine to brdo smatra se najvišim dijelom Pariza, a za mnoge i najljepši dio glavnoga grada Francuske.

S Montmartrea, naime, puca prekrasan pogled na ostatak Pariza, a posebno je iskustvo ovdje dočekati izlazak i zalazak sunca, zbog čega je iznimno popularno među turistima.

Montmartre je nekoć bila boemska četvrt u kojoj su živjeli i stvarali neki od najslavnijih umjetničkih imena svih vremena – sve od Pabla Picasa do Amadea Modiglianija. I danas je zadržao šarm starog Pariza s krivudavim ulicama, starim kućama, ugodnim bistroima i osebujnim trgovinama.

Mali pojas, La Petite Ceinture, Pariz - 3 Putovanja Mali pojas: Tajno mjesto u centru Pariza za koje ne znaju ni svi Parižani

Neki vjeruju da je ovdje otvoren i prvi noćni klub davne 1881. godine – točnije, kabaret Le Chat Noir (crni mačak) u kojem se služio alkohol. U njemu su održavani i nastupi uživo, a bio je omiljeno mjesto za izlazak umjetnika.

Mnogobrojne putnike privlači i bazilika Sv. Srca (Sacre Coeur) koja dominira Montmartreom, a koja je dovršena 1914. godine u neobizantskom stilu. U njezinu sklopu nalazi se i istoimeno groblje na kojem su posljednje počivalište našli brojni poznati Francuzi.

Zašto Montmarte mnogi nazivaju najljepšim dijelom Pariza i zašto bi ga trebalo posjetiti barem jednom u životu, provjerite u našoj fotogaleriji.

Zabranjen ulaz djeci i srčanim bolesnicima: Sablasno mjesto koje ledi krv u žilama Pariška kosturnica Pariške katakombe - 4 Pariške katakombe - 3 +1 Pariške katakombe - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju