Tema: #Pariz

Zagrebite ispod površine: Stvari koje niste znali o najpoznatijim svjetskim građevinama

30.10.2017
Građevine

22 tisuće ljudi, tisuću slonova, 28 različitih vrsta kamena i 17 godina – sve to bilo je potrebno kako bi bio napravljen vjerojatno najslavniji mauzolej na svijetu. Taj Mahal slavan je po svojoj simetriji, a ovisno o dobu dana, uvijek je ponešto drugačije boje.

10 nepoznatih stvari o najposjećenijoj znamenitosti svijeta koja je trebala biti uništena

30.5.2016
Pariz

Simbol kojim se danas ponose stanovnici glavnog grada Francuske, nekad su doživljavali kao ruglo, a slavni književnik Guy de Maupassant išao je jesti u restoran u tornju s objašnjenjem kako je to jedino mjesto u gradu s kojeg ne vidi golemu čeličnu konstrukciju...

Mali pojas: Tajno mjesto u centru Pariza za koje ne znaju ni svi Parižani

28.2.2019
Mali pojas, La Petite Ceinture, Pariz - 3

U određene dijelove tog napuštenog dijela malog pojasa ne može se doći na legalan i siguran način – već samo preskačući visoke ograde.

Proljeće u Parizu? Odletite iz Splita s jeftinom povratnom kartom u džepu

27.2.2019
Pariz - 4

Split, Venecija ili Budimpešta smo su neki od gradova iz kojih možete jeftino otputovati u predivni Pariz...

7 popularnih turističkih atrakcija koje treba izbjegavati

21.1.2019
Pariz

Možda zvuči kao hereza, ali kako kaže dosta lokalaca, uopće nije loša ideja zaobići najpoznatiju ulicu Katalonije. Nekad je ulica vrvjela umjetnicima i lijepim dućanima, a danas je prepuna džepara, loših restorana, a bome je i prilično – kaotično.

5 najboljih europskih gradova za obilazak s djecom

14.1.2019
Prag, Češka

Naravno, vrhunac svega nalazi se 45 minuta od grada, a riječ je o – Disneylandu. Jer i u 2019. jedno je sigurno - u svijetu Mikija Mausa, Šilje i Paška Patka i dalje ne postoji dijete koje ne uživa u junacima mnogih djetinjstava.

Kopija Pariza: Mjesto koje se nalazi 4600 kilometara od glavnog grada Francuske

11.1.2019
Ruski Pariz

Mjestom dominira telekomunikacijski odašiljač koji izgleda poput Eiffelovog tornja, samo u nešto manjoj verziji – visok je 50 metara.

Domaćini upozoravaju: 7 čestih pogrešaka kojima turisti ljute Francuze

4.1.2019
Pariz

Francuzi su „prvaci“ u guranju, ali isto tako, kad jednom uđete u bus ili vlak, vidjet ćete da oni koji su se maloprije gurali nude mjesto starijima ako za to ima potrebe.