Zbog prekrasnih otoka, zaljeva i slikovitih gradića Istra je postala miljenica The Guardiana, koji se raspisao o tome kako bi taj komadić Hrvatske mogao postati nova Toskana.

Rovinj sa svojim uskim uličicama popločanima glatkim kamenom najbolje dolazi do izražaja kad mu krenete u susret brodom, a ne treba propustiti ni prekrasne vizure koje pucaju na more i otočiće.

"Istra je poluotok u obliku srca na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci puni tartufa, a obala blistava. Toskana Milenijalaca ima znatno niže cijene, zbog čega privlači mnogo mlađe turiste od talijanske destinacije s kojom se često uspoređuje... Hrana je pod utjecajem obližnje Venecije, maslinici u unutrašnjosti daju nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo", piše Guardian. 

Arena Pula Arena Pula (Foto: Nova Studio)

Strance privlači raznolikost Istre – u jednom danu možete tražiti tartufe s istreniranim psima, poslušati koncerte u nekadašnjoj gladijatorskoj areni te uživati na plaži ili u bazenu.

Giganti od betona i stakla: 7 najviših zgrada na prostoru bivše Jugoslavije Najviše zgrade na prostoru bivše Jugoslavnije - 4 Najviše zgrade na prostoru bivše Jugoslavnije - 6 Najviše zgrade na prostoru bivše Jugoslavnije - 1 +2 Najviše zgrade na prostoru bivše Jugoslavnije - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju